1. Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigsTanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: pigs, animal nutrition, oxidative stress, DNA damage, polyunsaturated fatty acids, PUFAs, vitamin E, comet assay, malondialdehyde Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Dielectric properties and dipole moment of edible oils subjected to ʼfryingʼ thermal treatmentNataša Šegatin, Tanja Pajk Žontar, Nataša Poklar Ulrih, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: edible oils, dielectric constant, electrical conductivity, dipole moment, polarization, refraction Celotno besedilo (datoteka, 3,01 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Difference in the attitude of students and employees of the University of Ljubljana towards work from home and online educationVarineja Drašler, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Tanja Pajk Žontar, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: students, educators, university, work from home, online education, distance learning, commute time, pandemic, COVID-19, Slovenia Celotno besedilo (datoteka, 2,36 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
|
|
7. Priporočila Svetovne zdravstvene organizacije za živila, namenjena dojenčkom in malčkomLara Ježovnik, 2021, diplomsko delo Ključne besede: prehrana otrok, dojenčki, otroci, dopolnilna hrana, dojenje, prehranska priporočila, smernice, trženje, nadomestki materinega mleka Celotno besedilo (datoteka, 609,22 KB) |
8. Prehranska kakovost neobičajnih olj na našem trguKaja Perme, 2017, magistrsko delo Ključne besede: olja, rastlinska olja, arašidovo olje, arganovo olje, olje črne kumine, gorčično olje, olje grozdnih pešk, inca inchi olje, kokosovo olje, konopljino olje, laneno olje, makovo olje, olje oljne ogrščice, orehovo olje, ričkovo olje, ghee maslo, prehranska kakovost, maščobnokislinska sestava, maščobne kisline, senzorične lastnosti, slovensko tržišče Celotno besedilo (datoteka, 2,21 MB) |
9. Vnos prehranske vlaknine pri oskrbovancih v domu starejših občanovMelita Kogovšek, 2018, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehranska vlaknina, starostniki, fiziologija prehranske vlaknine, viri prehranske vlaknine, vnos prehranske vlaknine, dom starejših občanov Celotno besedilo (datoteka, 839,10 KB) |
|