1. Sprememba fenotipa asimilacije sladkorjev v lokalnih izolatih kvasovk z usmerjeno evolucijoKatja Ružič, 2022, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, proizvodnja piva, poraba sladkorjev, glukoza, maltoza, usmerjena evolucija, mutageneza Celotno besedilo (datoteka, 2,29 MB) |
2. Ovrednotenje vpliva genetskih sprememb na fenotip zaporedno uporabljene pivske kvasovke Saccharomyces pastorianusMarjeta Ulaga, 2022, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces pastorianus, kloni zaporedne uporabe, ječmenova pivina, fermentacija, kinetika, specifična hitrost rasti, primerjava genomov Celotno besedilo (datoteka, 2,66 MB) |
3. Mechanism of azole resistance in Candida glabrata in the presence of immunosuppressant mycophenolic acidMiha Tome, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: Candida glabrata, drug resistance, mechanism of drug resistance, drug combinations, immunosuppressive drugs, antifungals, azoles, functional genomics, fluconazole, mycophenolic acid, Saccharomyces cerevisiae Celotno besedilo (datoteka, 18,36 MB) |
4. Izboljšava fizioloških lastnosti pivskih kvasovk z usmerjeno evolucijoPetra Šenica, 2021, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, proizvodnja piva, fermentacija piva, poraba sladkorjev, glukoza, maltoza, usmerjena evolucija, mutageneza, selekcijski pritisk Celotno besedilo (datoteka, 5,55 MB) |
|
6. Prilagoditev izolatov kvasovk iz Vipavske doline za fermentacijo pivine z usmerjeno evolucijoEva Pavliha, 2022, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, Lachancea thermotolerans, proizvodnja piva, fermentacija pivine, poraba sladkorjev, glukoza, maltoza, usmerjena evolucija, mutageneza, selekcijski pritisk Celotno besedilo (datoteka, 3,50 MB) |
7. Fermentacijske lastnosti monospornih mutant pivskih kvasovk z izboljšanim sprejemom maltozeEla Stergar, 2023, magistrsko delo Ključne besede: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, varjenje piva, poraba sladkorjev, maltoza, katabolna represija, sporulacija Celotno besedilo (datoteka, 2,65 MB) |
8. Hanseniaspora smithiae sp. nov., a novel apiculate yeast species from Patagonian Forests that lacks the typical genomic domestication signatures for fermentative environmentsNeža Čadež, Nicolas Bellora, Ricardo Ulloa, Miha Tome, Hrvoje Petković, Marizeth Groenewald, Chris Todd Hittinger, Diego Libkind, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: apiculate yeast, new species, phylogenomics, OGRI, gene loss, speciation, domestication Celotno besedilo (datoteka, 6,14 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Novakomyces olei sp. nov., the first member of a novel Taphrinomycotina lineageNeža Čadež, Dénes Dlauchy, Miha Tome, Gábor Péter, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: genome sequence, phylogenomics, functional gene analysis, novel yeast species, novel class, olive oil Celotno besedilo (datoteka, 27,40 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Čezmerno izražanje homologa regulatornega gena ImbU pri aktinomiceti Saccharopolyspora erythraeaMiha Tome, 2013, magistrsko delo Ključne besede: aktinomicete, Saccharopolyspora erythraea, sekundarni metaboliti, makrolidni antibiotiki, eritromicin, regulacija biosinteze, molekularna genetika, proteomika, SACE_5599, actinomycetes, secondary metabolites, macrolide antibiotics, erythromycin, erythromycin biosynthesis, regulation of biosynthesis, molecular genetics, proteomics, SACE_5599 Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) |