1. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 581,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Dietary intake of trans fatty acids in the Slovenian populationNina Zupanič, Maša Hribar, Hristo Hristov, Živa Lavriša, Anita Kušar, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Barbara Koroušić-Seljak, Petra Golja, Rajko Vidrih, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: trans fatty acids, partially hydrogenated oils, dietary intake, 24-h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Comparative bioavailability of different coenzyme Q10 formulations in healthy elderly IndividualsIgor Pravst, Juan Carlos Rodríguez Aguilera, Ana Belen Cortes Rodriguez, Janja Jazbar, Igor Locatelli, Hristo Hristov, Katja Žmitek, 2020, izvirni znanstveni članek Ključne besede: coenzyme Q10, CoQ10, Q10Vital$^®$, ubiquinone, ubiquinol, bioavailability, water-soluble formulations, the elderly Celotno besedilo (datoteka, 382,06 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Comparison of requirements for using health claims on foods in the European Union, the USA, Canada, and Australia/New ZealandAnita Kušar, Katja Žmitek, Liisa Lähteenmäki, Monique Raats, Igor Pravst, 2021, pregledni znanstveni članek Ključne besede: food labeling, functional foods, health claims, regulation, substantiation Celotno besedilo (datoteka, 692,52 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Dietary intake and status of vitamin B12 in Slovenian populationŽiva Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Katja Žmitek, Anita Kušar, Barbara Koroušić-Seljak, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Nadan Gregorič, Katja Zaletel, Adrijana Oblak, Joško Osredkar, Igor Pravst, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin B12, deficiency, homocysteine, folate, EU menu Celotno besedilo (datoteka, 1,85 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Dietary iron intake and biomarkers of iron status in Slovenian populationŽiva Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Barbara Koroušić-Seljak, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Katja Zaletel, Adrijana Oblak, Joško Osredkar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Mitja Lainščak, Igor Pravst, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: iron, intake, ferritin, haemoglobin, deficiency, Slovenia, EU Menu, Nutrihealth Celotno besedilo (datoteka, 1,71 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Assessment of the use of food supplements by military personnelIgor Pravst, Živa Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Sanja Krušič, Katja Žmitek, Anita Kušar, Katja Zdešar Kotnik, Petra Golja, Anja Čibej Andlovec, Larisa Pograjc, 2023, izvirni znanstveni članek Ključne besede: food supplements, dietary supplements, functional foods, nutrition, nutrient intakes, military, armed forces, sport nutrition Celotno besedilo (datoteka, 1,24 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Seasonal variation of total and bioavailable 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] in the healthy adult Slovenian populationJoško Osredkar, Vid Vičič, Maša Hribar, Evgen Benedik, Darko Siuka, Aleš Jerin, Urška Čegovnik Primožič, Teja Fabjan, Kristina Kumer, Igor Pravst, Katja Žmitek, 2024, izvirni znanstveni članek Ključne besede: body mass index, ultraviolet, D3, cholecalciferol, D2, ergocalciferol, total 25(OH)D, 25-hydroxycholecalciferol, calcifediol, calcidiol, 25-hydroxyvitamin, 1, 25-(OH)D, 1, 25-dihydroxyvitamin D, vitamin D binding protein, Odds ratio Celotno besedilo (datoteka, 1,41 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|