1. Učinki vitamina E in polifenolov oljk v prehrani pitovnih piščancev in rastočih prašičevJakob Leskovec, 2019, doktorsko delo/naloga Ključne besede: prehrana živali, oksidativni stres, antioksidanti, vitamin E, polifenoli, oljke, ognjič, perutnina, pitovni piščanci, rastoči prašiči Celotno besedilo (datoteka, 26,62 MB) |
2. Povezava med plemensko vrednostjo krav za mlečnost in klavno kakovostjo sinov pri lisastem goveduUrban Vodopivc, 2022, magistrsko delo/naloga Ključne besede: govedo, krave, biki, progeni test, plemenska vrednost, klavna kakovost, korelacija, lisasto govedo Celotno besedilo (datoteka, 3,26 MB) |
|
4. Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilersJakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin E, vitamin C, selenium, broiler, meat quality Celotno besedilo (datoteka, 148,45 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Effect of a high welfare floor and a concrete slatted floor on the growth performance, behavior and cleanliness of Charolais and Limousin heifersJakob Leskovec, Mojca Voljč, Silvester Žgur, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: high welfare floor, beef heifers, behavior, cleanliness, Limousin, Charolais Celotno besedilo (datoteka, 241,63 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Antioxidative effects of olive polyphenols compared to vitamin E in piglets fed a diet rich in N-3 PUFAJakob Leskovec, Vida Rezar, Alenka Nemec Svete, Janez Salobir, Alenka Levart, 2019, izvirni znanstveni članek Ključne besede: hydroxytyrosol, linseed oil, olive polyphenols, oxidative stress, piglets, vitamin E Celotno besedilo (datoteka, 278,34 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
7. Experimental exposure to bisphenol A has minimal effects on bone tissue in growing ramsJana Brankovič, Jakob Leskovec, Sabina Šturm, Vesna Cerkvenik, Saša Šterpin, Joško Osredkar, Estera Pogorevc, David Antolinc, Milka Vrecl, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: bisphenol A, rams, serum bone biomarkers, bone geometry, trabecular bone, cortical bone, bone biomechanics, mineral content Celotno besedilo (datoteka, 596,89 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Effects of dietary vitamin E, vitamin C, selenium and their combination on carcass characteristics, oxidative stability and breast meat quality of broiler chickens exposed to cyclic heat stressManca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin E, vitamin C, selenium, broiler, cyclic heat stress, meat quality, meat oxidative stability Celotno besedilo (datoteka, 302,06 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč, 2022, drugi znanstveni članki Ključne besede: animal science, integrative biology, systems science, ecology, COVID-19 Celotno besedilo (datoteka, 801,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Effect of chestnut tannins and vitamin E supplementation to linseed oil-enriched diets on growth performance, meat quality, and intestinal morphology of broiler chickensLidija Perić, Dragan Žikić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Zdenko Kanački, Vida Rezar, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: tannins, vitamin E, broiler, performance, meat, gut morphology Celotno besedilo (datoteka, 298,99 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |