1. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 581,55 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
2. Dietary intake of trans fatty acids in the Slovenian populationNina Zupanič, Maša Hribar, Hristo Hristov, Živa Lavriša, Anita Kušar, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Barbara Koroušić-Seljak, Petra Golja, Rajko Vidrih, Katja Žmitek, Igor Pravst, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: trans fatty acids, partially hydrogenated oils, dietary intake, 24-h recall, EU Menu, Slovenian population Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
3. Water wins, communication mattersTanja Kamin, Barbara Koroušić-Seljak, Nataša Fidler Mis, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: health communication, childhood obesity, water, sugar-sweetened beverages, social marketing Celotno besedilo (datoteka, 431,06 KB) Gradivo ima več datotek! Več... |
4. Oblikovanje in evalvacija prehranskega profila brezglutenskih živilAnja Gaber, 2016, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, brezglutenska prehrana, celiakija, gluten, brezglutenska živila, prehransko profiliranje, spletno orodje OPKP Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
5. Vpliv izbora podatkovne baze na ocenjeno hranilno vrednost tradicionalnih živilVito Mihael Savinek, 2016, magistrsko delo Ključne besede: tradicionalna živila, obroki, hranilna vrednost, kemijska sestava, podatkovne baze o sestavi živil, orodja za vrednotenje prehrane, EuroFIR, OPKP, USDA, Prodi Celotno besedilo (datoteka, 1018,55 KB) |
|
7. Dietary intake and status of vitamin B12 in Slovenian populationŽiva Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Katja Žmitek, Anita Kušar, Barbara Koroušić-Seljak, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Nadan Gregorič, Katja Zaletel, Adrijana Oblak, Joško Osredkar, Igor Pravst, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vitamin B12, deficiency, homocysteine, folate, EU menu Celotno besedilo (datoteka, 1,85 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Dietary iron intake and biomarkers of iron status in Slovenian populationŽiva Lavriša, Hristo Hristov, Maša Hribar, Barbara Koroušić-Seljak, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Katja Zaletel, Adrijana Oblak, Joško Osredkar, Anita Kušar, Katja Žmitek, Mitja Lainščak, Igor Pravst, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: iron, intake, ferritin, haemoglobin, deficiency, Slovenia, EU Menu, Nutrihealth Celotno besedilo (datoteka, 1,71 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
|
10. Izboljšanje kakovosti podatkov in vsebin Odprte platforme za klinično prehranoSimona Ribizel, 2020, magistrsko delo Ključne besede: prehrana, načrtovanje prehrane, odprta platforma za klinično prehrano, spletno orodje OPKP, pravila za poimenovanje, klasifikacijski sistemi, FoodEx2 Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |