1. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Full text (file, 780,47 KB) |
2. Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sortKatarina Baša, 2008, undergraduate thesis Keywords: škropljenje grozdja, zaščitna sredstva, mošt, rebula, kemijska sestava mošta, vinske kvasovke, hranilne snovi za kvasovke, alkoholna fermentacija, vino, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti, kakovost vina Full text (file, 601,55 KB) |
3. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizlingMojca Jenko, 2009, undergraduate thesis Keywords: vino, mlado vino, mošt, alkoholna fermentacija, vinske kvasovke, starterske kulture, laški rizling, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorična kakovost Full text (file, 1,04 MB) |
4. Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignonPetra Seljak, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, fizikalno-kemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 992,12 KB) |
5. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, undergraduate thesis Keywords: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 993,75 KB) |
6. Kakovostni parametri vina malvazijaSandra Valenti, 2011, undergraduate thesis Keywords: mošt, mlado vino, malvazija, alkoholna fermentacija, kakovostni parametri, selekcionirane kvasovke, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, fizikalno-kemijske lastnosti, mikrobiološka analiza, senzorične lastnosti Full text (file, 4,86 MB) |
7. Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignonJernej Smolnikar, 2012, undergraduate thesis Keywords: sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti, aromatične spojine Full text (file, 1,31 MB) |
8. Uporaba mešane kulture ne-Saccharomyces kvasovk vrst Metschnikowia fructicola in Saccharomyces cerevisiae za pridelavo vinaJaka Kraševec, 2021, undergraduate thesis Keywords: vino, vinske kvasovke, Saccharomyces, ne-Saccharomyces, alkoholna fermentacija, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 1,17 MB) |
9. Vpliv mešane fermentacije kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis na biosintezo aromatskih snoviJanez Kosel, 2014, doctoral dissertation Keywords: kvasovke, vinske kavsovke, Saccharomyces cerevisiae, Dekkera bruxellensis, alkoholna fermentacija vina, mikrobne interakcije, aromatske spojine, biosinteza, hlapni fenoli, hidroksicimetove kisline, DNA mikromreže, membranski bioreaktor, PCR v realnem času, disertacije Full text (file, 7,39 MB) |
10. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, master's thesis Keywords: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Full text (file, 2,37 MB) |