Keywords: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnostiFull text (file, 627,89 KB)
Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelavaFull text (file, 1,30 MB)
Keywords: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin CFull text (file, 2,54 MB)
Keywords: rumeni dren, Cornaceae, Cornus mas L., plodovi, koščice, kemijska sestava, topna suha snov, askorbinska kislina, barva, voda, maščobe, pepel, maščobne kisline, elementiFull text (file, 548,33 KB)
Keywords: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kislineFull text (file, 665,56 KB)