1. Primerjava lastnosti lazur na toplotno modificiranem ali z biocidom zaščitenem smrekovem lesuMatej Kortnik, 2007, undergraduate thesis Keywords: površinska obdelava, premaz, toplotna modifikacija, biocid, Borosol, oprijemnost, permeabilnost, umetno pospešeno staranje Full text (file, 647,15 KB) |
2. Uporaba plošč iz lesenih vlaken v izolacijske namene v gradbeništvuDražen Jurčević, 2010, undergraduate thesis Keywords: izolativnost, lesna vlakna, toplotna zaščita, prevajanje toplote, difuzija vodne pare, toplotna prehodnost, toplotni tok Full text (file, 910,38 KB) |
|
|
|
|
7. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |
8. Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu AlicyclobacillusMatija Štrlekar, 2010, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L. Full text (file, 678,32 KB) |
9. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, undergraduate thesis Keywords: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 689,11 KB) |
10. Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčkuLenka Glavič, 2011, undergraduate thesis Keywords: toplotna obdelava, cvrenje, ocvrt krompir, sončnično olje, lipidi, maščobne kisline, trans maščobne kisline, absorpcija maščobe, antioksidanti, naravni antioksidanti, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 737,31 KB) |