|
2. Talne lastnosti kot osnova za napovedovanje volumske gostote talSimon Levstik, 2010, undergraduate thesis Keywords: pedologija, tla, lastnosti tal, pedotransfer funkcije, volumska gostota, organska snov, delež, tekstura tal, Slovenija Full text (file, 700,23 KB) |
3. Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinkaIrena Višnjevec, 2006, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, kraški zašink, soljenje, razsoljevanje, morska sol, nitriti, nitrati, vsebnost vode, vrednost aw, vrednost pH, senzorične lastnosti, barva, tekstura Full text (file, 564,96 KB) |
4. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |
5. Stabilnost jogurtovega solatnega prelivaAjda Šalej, 2007, undergraduate thesis Keywords: emulzije, stabilnost emulzij, solatni prelivi, jogurtovi solatni prelivi, stabilizatorji, skladiščenje, senzorična kakovost, mikrobiološka kakovost, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 1021,48 KB) |
6. Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedehTjaša Blaznik, 2008, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polidisperzni sistemi, omake, škrob, zgoščevalci omak, krompirjev škrob, rižev škrob, koruzni škrob, modificirani koruzni škrob, zgoščevanje omak, skladiščenje omak, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 2,67 MB) |
7. Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega siraMonika Banovšek, 2011, undergraduate thesis Keywords: mleko, surovo mleko, analiza mleka, skuta, kislinska koagulacija, sirišče himozin, encimska koagulacija, tekstura skute, senzorične lastnosti, kemijska analiza svežega sira Full text (file, 605,49 KB) |
8. Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah govedMilko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar, 2011, original scientific article Keywords: meso, goveje meso, zorenje, neproteinski dušik, tekstura, senzorične lastnosti Full text (outside link) |
9. Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevaliAnja Perović, 2012, undergraduate thesis Keywords: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pH Full text (file, 817,81 KB) |
10. Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)Jure Renko, 2012, undergraduate thesis Keywords: ribe, gojeni brancin, prostoživeči brancin, Dicentrarchus labrax, sestava mesa brancinov, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti, maščobnokislinska sestava, n-3 maščobne kisline, tekstura brancinov Full text (file, 509,75 KB) |