1. Določitev primerne zrelosti izbranih sort sliv (Prunus domestica L.)Tomaž Stržinar, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, sliva, Prunus domestica L., sorte, zrelost, plodovi, teža, barva, trdota, suha snov, velikost Full text (file, 951,53 KB) |
2. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, undergraduate thesis Keywords: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Full text (file, 627,89 KB) |
3. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |
4. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, undergraduate thesis Keywords: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Full text (file, 2,54 MB) |
5. Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)Poldka Kodrič, 2009, undergraduate thesis Keywords: rumeni dren, Cornaceae, Cornus mas L., plodovi, koščice, kemijska sestava, topna suha snov, askorbinska kislina, barva, voda, maščobe, pepel, maščobne kisline, elementi Full text (file, 548,33 KB) |
6. Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkovTomaž Plankar, 2010, undergraduate thesis Keywords: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kisline Full text (file, 665,56 KB) |
7. Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)Anita Fajić, 2012, undergraduate thesis Keywords: češnje, Prunus avium, skladiščenje češenj, normalna atmosfera, modificirana atmosfera, fizikalnokemijske lastnosti, polifenoli, antioksidativni potencial, barva češenj, trdota češenj, suha snov Full text (file, 898,83 KB) |
8. Response of leaf area and dry matter of crop, weeds and cover crops to competition and fertilizer resourcesFahimeh Dadashi, Faezeh Zaefarian, Rahmat Abbasi, Mohammad Ali Bahmanyar, Mohammad Rezvani, 2014, original scientific article Keywords: gnojenje, kompost, koruza, pleveli, pšenica, soja, suha snov, vmesni posevek Full text (outside link) |
9. Primernost gojitvenih substratov za gojenje kolerabice (Brassica oleracea L. var. gongylodes)Marko Struna, 2011, undergraduate thesis Keywords: vrtnine, kolerabica, Brassica oleracea L., rastni substrati, sorte, pridelek, suha snov, glinopor, perlit, vermikulit, šota Full text (file, 808,18 KB) |
10. Pomološke lastnosti izbranih sort sliv (Prunus domestica L.)Dejan Dekleva, 2016, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, sliva, Prunus domestica, masa, suha snov, barva, sorte Full text (file, 723,55 KB) |