1. Vpliv sintetičnih in biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih oljDenis Gutirea, 2018, master's thesis Keywords: oksidacija, antioksidanti, peroksidno število, biogeni amini, spermin, spermidin, rastlinska olja, modelni lipidni sistem Full text (file, 1,62 MB) |
2. Prehranski vnos in metabolizem poliaminovNeja Frkal, 2019, undergraduate thesis Keywords: biogeni amini, poliamini, spermidin, spermin, živila, bolezni, prehranski vnos, metabolizem, vpliv na zdravje Full text (file, 1,18 MB) |
|
4. Vsebnost in pretvorbe biogenih aminov v izbranih živilihTinka Rešek, 2019, master's thesis Keywords: biogeni amini, spermin, spermidin, živila, analiza živil, analizne metode, oksidativna razgradnja, ekstrakcija, derivatizacija, separacija, kromatografske metode, tekočinska kromatografija visoke ločljivosti, HPLC Full text (file, 3,16 MB) |
5. Neencimsko porjavenje pomarančnega sokaMonika Lah, 2021, undergraduate thesis Keywords: pomarančni sok, neencimsko porjavenje, spermidin, putrescin, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, Maillardova reakcija, barva Full text (file, 1,33 MB) |
6. Učinek dodane transglutaminaze na izboljšanje lastnosti biskvita s sojino mokoMark Kozamernik, 2022, master's thesis Keywords: biskvit, soja, Glycine max, sojina moka, prebavljivost, INFOGEST 2.0, beljakovine, maščobe, spermin, spermidin, antioksidanti, aroma, senzorične lastnosti, teksturne lastnosti Full text (file, 1,43 MB) |
7. Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnicTadeja Ferlan, 2023, master's thesis Keywords: biogeni amini, spermin, spermidin, gama-aminobutanojska kislina, kislo testo, mlečnokislinska fermentacija, fižol, soja, volčji bob, stročnice, starter kulture, proteoliza, fenolni antioksidanti Full text (file, 1,57 MB) |
8. Poliamini v fermentiranih rastlinskih živilih azijskega izvoraKatarina Barbara Robič, 2025, master's thesis Keywords: stročnice, soja, tempeh, natto, biogeni amini, GABA, spermin, spermidin, fermentacija Full text (file, 1,86 MB) |