1. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, undergraduate thesis Keywords: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Full text (file, 1,05 MB) |
2. Povezava dielektrične konstante in maščobnih števil modelnih lipidnih sistemovTjaša Prevc, 2010, undergraduate thesis Keywords: dielektrične lastnosti, sončnično olje, modelni lipidni sistemi, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, maščobna števila, kislinsko število, jodovo število, peroksidno število, p-anizidniska vrednost Full text (file, 1,07 MB) |
3. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, undergraduate thesis Keywords: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 689,11 KB) |
4. Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčkuLenka Glavič, 2011, undergraduate thesis Keywords: toplotna obdelava, cvrenje, ocvrt krompir, sončnično olje, lipidi, maščobne kisline, trans maščobne kisline, absorpcija maščobe, antioksidanti, naravni antioksidanti, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 737,31 KB) |
|
6. Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirjaSimona Urbančič, 2014, doctoral dissertation Keywords: cvrtje, rastlinska olja, repično olje, sončnično olje, sojino olje, oksidacija maščob, antioksidanti, ekstrakti rožmarina, ocvrt krompirček, polarne spojine, malonaldehid, akrilamid, disertacije Full text (file, 3,24 MB) |
7. Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih oljSaša Goričar, 2017, master's thesis Keywords: rastlinska olja, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, sončnično olje, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, antioksidacijski potencial, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, analizne metode, DPPH, HPLC, Folin-Ciocalteu metoda Full text (file, 2,08 MB) |
8. Izdelava kunčjih hrenovkKatja Lekše, 2017, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, kunčje meso, kunčja hrenovka, kemijska sestava, sončnično olje, slanina, maščobne kisline, senzorične lastnosti Full text (file, 1,34 MB) |
|
10. Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatomNina Šarič, 2019, undergraduate thesis Keywords: biogeni amini, antioksidanti, rastlinska olja, laneno olje, sončnično olje, oksidacija, obstojnost, rancimat Full text (file, 3,50 MB) |