1. Spremljanje dozorevanja in kakovosti grozdja namiznih sort vinske trte (V. vinifera L.)Martina Kodrič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., rastlinske sorte, namizno grozdje, kakovost, skladiščenje, organske kisline, ogljikovi hidrati, fenolne snovi Full text (file, 650,66 KB) |
2. Vpliv giberelinov na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (V. vinifera L.) namizne sorte 'Cardinal'Erna Podgornik, 2007, undergraduate thesis Keywords: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, namizne sorte, kakovost, skladiščenje, ogljikovi hidrati, organske kisline, Cardinal Full text (file, 568,11 KB) |
|
4. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, undergraduate thesis Keywords: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Full text (file, 627,89 KB) |
5. Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jediJasmina Himelrajh, 2006, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, segedin golaž, ričet, pasteriziran segedin golaž, steriliziran segedin golaž, pasteriziran ričet, steriliziran ričet, pakiranje, PVC folija, pločevinke, skladiščenje, kemijska sestava, prehranska vlaknina, senzorične lastnosti, mikrobiološka kakovost Full text (file, 926,60 KB) |
6. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, undergraduate thesis Keywords: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Full text (file, 700,37 KB) |
7. Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jediIrena Bernat, 2007, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polpete v omaki iz stročjega fižola s krompirjevim pirejem, čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem, antioksidanti, ekstrakt rožmarina, obstojnost gotovih jedi, skladiščenje, senzorične lastnosti, kemijska sestava, oksidacija lipidov, mikrobiološka kakovost Full text (file, 453,92 KB) |
8. Stabilnost jogurtovega solatnega prelivaAjda Šalej, 2007, undergraduate thesis Keywords: emulzije, stabilnost emulzij, solatni prelivi, jogurtovi solatni prelivi, stabilizatorji, skladiščenje, senzorična kakovost, mikrobiološka kakovost, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 1021,48 KB) |
9. Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehovTomaž Pušnik, 2007, undergraduate thesis Keywords: mleti orehi, skladiščenje mletih orehov, sorte orehov, tvorba hidroperoksidov, razgradnja hidroperoksidov, oksidacija maščobnih kislin, maščobnokislinska sestava, razgradni produkti oksidacije maščob, žarkost orehov, kontrolirana atmosfera, zrak-dnevna svetloba, zrak-tema, dušik-dnevna svetloba, kisik-dnevna svetloba, kisik-tema Full text (file, 593,84 KB) |
10. Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedehTjaša Blaznik, 2008, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polidisperzni sistemi, omake, škrob, zgoščevalci omak, krompirjev škrob, rižev škrob, koruzni škrob, modificirani koruzni škrob, zgoščevanje omak, skladiščenje omak, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 2,67 MB) |