1. Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkahAnja Planinc, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, bela vina, rdeča vina, zorenje vina na drožeh, sur lies, kemijska sestava vina, fizikalno-kemijske lastnosti, antiokisidativni potencial, višji alkoholi, aromatične hlapne spojine, kromatografske metode, senzorične lastnosti Full text (file, 1,64 MB) |
2. Senzorična analiza: metode in preskuševalciTerezija Golob, Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, 2005, review article Keywords: senzorična analiza, senzorične metode, preskuševalci, preskusi razlikovanja, opisna analiza, preskus triangel, preskus duo - trio, preskus s primerjavo v parih, preskus A ni A Full text (outside link) |
3. Zaznava tuje arome v medu pri potrošnikih in šolanih preskuševalcihKarin Gramc, 2017, master's thesis Keywords: med, cvetlični med, gozdni med, potrošniki, preskuševalci, senzorična sprejemljivost, senzorične lastnosti, aroma, tuja aroma, senzorično ocenjevanje, senzorične metode, 9-točkovna hedonska lestvica, razvrščanje po všečnosti triangel, vrednotenje napak Full text (file, 1,51 MB) |
4. Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolkKristina Jakopič, 2017, undergraduate thesis Keywords: jabolka, Zlati delišes, Braeburn, Fuji, Topaz, Rdeči delišes, skladiščenje jabolk, fizikalno-kemijske lastnosti, instrumentalne metode, senzorične lastnosti, okus, vonj, tekstura, videz, barva Full text (file, 989,70 KB) |
5. Sestava pečenega piščančjega mesa različnih rejNina Korenčan, 2017, undergraduate thesis Keywords: piščanci, reja piščancev, intenzivna reja, ekološka reja, reja z dodanim selenom, meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, kemijska sestava, senzorične analize, instrumentalne metode, senzorične lastnosti Full text (file, 1,07 MB) |
6. Barva barjenih klobas na slovenskem trguSara Goršek, 2017, undergraduate thesis Keywords: klobase, barjene klobase, posebna klobasa, hrenovke, pariška klobasa, aditivi, senzorične lastnosti, barva mesa, mioglobin, analizne metode, instrumentalno merjenje barve, Minolta kromometer Full text (file, 1,39 MB) |
|
8. Vpliv rastlinskih olj na debelino maščobnega sloja na ustnih površinahLučka Brulc, 2010, undergraduate thesis Keywords: senzorične lastnosti, analizne metode, fizikalno-kemijske lastnosti, rastlinska olja, viskoznost olj, gostota olj, fluorescenčne metode, maščobni sloj, debelina maščobnega sloja na ustnih površinah, jezik Full text (file, 3,90 MB) |
9. Vsebnost proteinskih karbonilov v teletini in jagnjetini med zorenjemMojca Kuhar, 2020, master's thesis Keywords: telečje meso, jagnječje meso, zorenje mesa, oksidacija beljakovin, produkti oksidacije, proteinski karbonili, instrumentalne metode, senzorične lastnosti Full text (file, 3,47 MB) |
10. Uporaba hladne plazme za obdelavo sadnih sokovKlara Kozamernik, 2020, undergraduate thesis Keywords: sadni sokovi, podaljšanje obstojnosti, netermične metode, hladna plazma, inaktivacija mikroorganizmov, vitamin C, hranilna vrednost, senzorične lastnosti Full text (file, 893,68 KB) |