Keywords: oljke, Olea europaea, cv. Buža, cv. Karbonaca, plodovi oljke, listi oljke, Hrvaška Istra, vegetacijsko obdobje, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, reducirajoči sladkorjiFull text (file, 889,13 KB)
Keywords: biorazgradnja celuloznih gostil, struktura celuloznih gostil, karboksimetil celuloza, tozilat karboksimetil celuloze, hidroksitetil celuloza, metil celuloza, Cellulomonas uda, Bacillus subtilis, viskoznost, reducirajoči sladkorji, HPLC, SAXS, reološke lastnostiFull text (file, 2,34 MB)
Keywords: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojineFull text (file, 944,10 KB)
Keywords: vino, sestava vina, alkohol, reducirajoči sladkorji, skupne kisline, fenolne spojine, energijska vrednost, oksidativni stresFull text (file, 1,98 MB)
Keywords: rdeče vino, telo vina, reducirajoči sladkorji, alkohol, taniniFull text (file, 708,71 KB)