1. Določanje vsebnosti skupne prehranske vlaknine z encimsko metodoIrena Moravec, 2011, undergraduate thesis Keywords: analizne metode, prehranska vlaknina, skupna prehranska vlaknina, določanje prehranske vlaknine, validacija metod, merilna negotovost, razširjena negotovost Full text (file, 497,13 KB) |
2. Fruit and vegetable phytochemicals2010 Keywords: sadje, zelenjava, prehranska vrednost, fenolne spojine, polifenoli, flavonoidi, karotenoidi, ekstrakcija, prehranske vlaknine, antioksidativna aktivnost, zdravje, poobiralne spremembe, kvar sadja, kvar zelenjave Full text (outside link) |
3. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Full text (file, 1,21 MB) |
|
5. Vnos prehranske vlaknine pri oskrbovancih v domu starejših občanovMelita Kogovšek, 2018, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehranska vlaknina, starostniki, fiziologija prehranske vlaknine, viri prehranske vlaknine, vnos prehranske vlaknine, dom starejših občanov Full text (file, 839,10 KB) |
6. Prehranska vlaknina v modelnih celodnevnih obrokihTina Zidar, 2014, master's thesis Keywords: prehrana, živila, celodnevni obroki, kemijska sestava, prehranska vlaknina, vsebnost prehranske vlaknine, analizne metode, encimsko-gravimetrična metoda, računalniški program Prodi 5.7 Expert Plus, priporočene dnevne vrednosti Full text (file, 1,02 MB) |
7. Hranilna in energijska vrednost nekaterih slovenskih žitnih izdelkovNataša Baloh, 2016, undergraduate thesis Keywords: žitni izdelki, prosena kaša, rženi kosmiči, pšenični kosmiči, ječmenovi kosmiči, polenta, koruzni zdrob, ješprenj, kemijska sestava, voda, pepel, beljakovine, maščobe, prehranske vlaknine, ogljikovi hidrati, energijska vrednost, prehranske tabele Full text (file, 767,97 KB) |
8. Vsebnost prehranske vlaknine v živilih rastlinskega izvoraTina Smolič, 2013, undergraduate thesis Keywords: živila rastlinskega izvora, zelenjava, kruh, sadje, prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, določanje vsebnosti prehranske vlaknine, energijska vrednost prehranske vlaknine, analizne metode Full text (file, 552,46 KB) |
|
10. Aplikacija metode AOAC 2011.25 za določanje prehranske vlaknine in njen vpliv na oceno vnosa z živiliBlaž Ferjančič, 2021, doctoral dissertation Keywords: prehranska vlaknina, rezistentni škrob, živila, viri prehranske vlaknine, zelenjava, sadje, kruh, žita, žitni izdelki, krompir, izdelki iz krompirja, stročnice, oreški, vnos prehranske vlaknine, analizne metode, AOAC metode, razvoj živilskih izdelkov, barjene klobase, prehranske trditve, zdravstvene trditve Full text (file, 1,28 MB) |