1. Finančno vrednotenje kakovosti v krajiniBojana Bajželj, 2005, undergraduate thesis Keywords: krajinska arhitektura, krajine, vrednost, finančno vrednotenje, ekonomika okolja, netržne dobrine, rekreacija, krajinska slika, javno mnenje, metoda potnih stroškov, kontingenčne metode Full text (file, 5,49 MB) |
2. Pomen pH-vrednosti substrata za uspešno razmnoževanje zelenih potaknjencev pri kostanju (Castanea sp.)Jošt Kandus, 2007, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, kostanj, Castanea sp., potaknjenci, zeleni potaknjenci, rastni substrati, koreninjenje, meglenje, ph-vrednost substrata Full text (file, 483,21 KB) |
|
|
5. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, master's thesis Keywords: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Full text (file, 3,32 MB) |
6. Vpliv vrednosti pH termično modificiranega lesa na utrjevanje lepilMatjaž Čop, 2009, undergraduate thesis Keywords: lepljenje, termično modificiran les, vrednost pH, reologija, utrjevanje, dielektrična analiza, mehanske lastnosti Full text (file, 2,40 MB) |
7. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, undergraduate thesis Keywords: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Full text (file, 1,14 MB) |
8. Vpliv surove vlaknine v prehrani kuncev slovenske linije SIKA na fizikalno-kemične in senzorične lastnosti mesaTanja Sraka, 2006, undergraduate thesis Keywords: kunčje meso, kunci SIKA, prehrana kuncev, kemijska sestava, voda, beljakovine, maščobe, pepel, maščobne kisline, holesterol, vrednost pH, senzorične lastnosti Full text (file, 1,14 MB) |
9. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 483,49 KB) |
10. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Full text (file, 764,98 KB) |