1. Vpliv sadre na rast ovsa (Avena sativa L.) in izboljšanje dostopnosti dušika iz gnojevkSabina Kozmus, 2011, undergraduate thesis Keywords: gnojenje, gnojevka, sadra, apnenje, oves, Avena sativa L., dušik, dostopnost dušika, lončni poskusi Full text (file, 1,53 MB) |
2. Uporaba dodatka kaljenih zrn pri pripravi pekovskih izdelkovLina Recer Ajdič, 2024, master's thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, kaljena zrna, pira, ajda, oves, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 2,34 MB) |
|
4. Priprava mlevskih frakcij ječmena in ovsa s povečanim deležem beta-glukanovFlorijan Cajzek, 2019, master's thesis Keywords: beta-glukani, prehranska vlaknina, topna vlaknina, netopna vlaknina, ječmen, Hordeum vulgare, oves, Avena sativa, mletje, mlin na kamen, frakcionacija, funkcionalna živila, antioksidanti, antioksidativni potencial Full text (file, 2,93 MB) |
5. Ugotavljanje okuženosti zrnja različnih vrst žit iz Prekmurja z glivami iz rodov Fusarium in Alternaria ter onesnaženost z mikotoksiniUrša Pečan, 2015, undergraduate thesis Keywords: žita, glive, mikotoksini, Prekmurje, Fusarium, Alternaria, zrnje, okuženost, ekološka pridelava, integrirana pridelava, pšenica, tritikala, ječmen, oves, pira, rž, koruza Full text (file, 887,35 KB) |
6. Pojavljanje in gospodarski pomen izbranih žuželk na ovsu (Avena sativa L.) v Selški doliniTinka Jelenc, 2009, undergraduate thesis Keywords: rastlinski škodljivci, škodljive žuželke, oves, Avena sativa, žitni strgač, Oulema spp., listne uši, prave listne uši, Aphididae, sedempika polonica, Coccinella septempunctata, gospodarski pomen, življenski ciklusi, Selška dolina Full text (file, 771,69 KB) |
7. Hranilna vrednost žit, kaš in mok slovenskega izvoraJerca Marinč, 2015, master's thesis Keywords: žita, ajda, ječmen, koruza, oves, pira, proso, pšenica, rž, moka, kaša, zdrob, kemijska sestava, hranilna vrednost, prehranske tabele Full text (file, 747,05 KB) |
|