1. Prehranska vrednost užitnih gobKatja Mrvar, 2021, undergraduate thesis Keywords: užitne gobe, jesenski goban, lisičke, šampinjoni, dvotrosni kukmak, bukov ostrigar, prehranska vrednost, hranilna sestava, pepel, voda, beljakovine Full text (file, 1,05 MB) |
|
|
|
5. Reološke lastnosti in mikrobiološka obstojnost kruha z nadomestkom dela moke z liofilizatom bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)Tinka Žugman, 2019, master's thesis Keywords: kruh, testo, plesni, kakovost, kvar, reološke lastnosti, vzhajalne lastnosti, fizikalne lastnosti, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti, mikrobiološke lastnosti, mikrobiološka obstojnost, gobe, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus liofilizat, vročevodni izvleček Full text (file, 2,15 MB) |
6. Karakterizacija protimikrobnega in protiadhezivnega delovanja vodnih izvlečkov iz višjih glivPolona Megušar, 2016, master's thesis Keywords: višje glive, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus, vodni izvlečki, protimikrobno delovanje, protiadhezivno delovanje, frakcionacija, kromatografske metode, identifikacija, bioaktivni proteini Full text (file, 1,65 MB) |
7. Proučevanje tvorbe membranskih domen v lipidnih veziklih iz sfingomielina in holesterola z elektronsko paramagnetno resonancoMaja Garvas, 2007, undergraduate thesis Keywords: bukov ostrigar, elektronska paramagnetna resonanca, holesterol, lipidni rafti, lipidni vezikli, ostreolizin, palmitoil-oleoil-fosfatidilholin, Pleurotus ostreatus, sfingomielin, urejena tekoča faza Full text (file, 1,94 MB) |
|
9. Proučevanje vpliva strukture steroidov na tvorbo membranskih domen v lipidnih veziklih z elektronsko paramagnetno resonancoKatja Ota, 2009, undergraduate thesis Keywords: bukov ostrigar, domenska struktura, elektronska paramagnetna resonanca, fosfatidilholin, holesterol, lipidni rafti, lipidni vezikli, ostreolizin, Pleurotus ostreatus, sfingomielin, steroidi Full text (file, 2,24 MB) |
|