1. Privzem, razporeditev in učinki nanodelcev kovin in kovinskih oksidov na prehranjevanje in zgradbo prebavila kopenskega raka enakonožca Porcellio scaber (Isopoda; Crustacea)Živa Pipan Tkalec, 2013, doctoral dissertation Keywords: nanodelci, kovine, kovinksi oksidi, titanov dioksid, cinkov oksid, srebro, cinkov klorid, struktura celic, prebavne žleze, Crustacea, Isopoda, Porcellio scaber, raki enakonožci, disertacije Full text (file, 3,72 MB) |
2. Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribahNataša Majcen, 2006, undergraduate thesis Keywords: ribe, morske ribe, sladkovodne ribe, sardela, postrv, kemijska sestava, holesterol, oksidi holesterola, metoda po Ubhayasekeraju Full text (file, 841,81 KB) |
3. Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesaAnže Brejc, 2010, undergraduate thesis Keywords: perutninsko meso, vitamin E, krma obogatena z vitaminom E, postopki obdelave mesa, holesterol, oksidi holesterola, analizne metode Full text (file, 359,18 KB) |
|
|
6. Analiza izpustov dizelskih motorjevGREGA MURN, 2016, undergraduate thesis Keywords: ogljikovodiki HC, ogljikov monoksid CO, dušikovi oksidi NOx, žveplovi oksidi, trdni delci, Evropski standardi, Ameriški standardi, emisijski predpisi, primerjava, meritve, goljufija, ukrepi, Elon Musk Full text (file, 2,10 MB) |
|
|
9. Spremljanje kazalnikov oksidativnega stresa pri rastlinah kot tretja raven ekološko informacijskega sistema onesnaženosti zrakaNataša Kopušar, 2009, doctoral dissertation Keywords: kmetijske rastline, plazeča detelja, Trifolium repens, fižol, Phaseolus vulgare, tobak, Nicotiana tabacum, bioindikacija, oksidativni stres, rastlinski stres, ozon, ozonske poškodbe, onesnaževalci zraka, fotooksidanti, dušikovi oksidi, žveplov dioksid, rastlinska barvila, askorbinska kislina, alfa-tokoferol, encimi, superoksid dizmutaza, pridelek Full text (file, 9,73 MB) |
10. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesuAna Penko, 2015, doctoral dissertation Keywords: meso, piščančje meso, n-3 VNMK, rastlinski ekstrakti, heterociklični aromatski amini, oksidacija lipidov, oksidi holesterola, toplotna obdelava, citotoksičnost, genotiksičnost Full text (file, 1,92 MB) |