1. Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnostiLucija Kovačič, 2007, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana otrok, dnevni vnos hranil, celodnevni obroki, kemijska sestava, prehranska vrednost, energijska vrednost, energijska gostota Full text (file, 1,95 MB) |
2. Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojskeAnita Žnidar, 2007, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana vojakov, celodnevni obroki, Slovenska vojska, beljakovine, skupna prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, maščobe, ogljikovi hidrati, energijski deleži, energijska vrednost, jedilniki v vojašnicah Full text (file, 572,13 KB) |
3. Ocenjevanje in izbira jedilnikov za starostnike s pomočjo matematičnega programiranjaMojca Gamse, 2008, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana starostnikov, dom starejših občanov, obroki, jedilniki, diete, matematično modeliranje, večkriterijsko odločanje, DEXi, AHP Full text (file, 1,33 MB) |
4. Antioksidativni potencial vojaških obrokovPeter Horvat, 2009, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana vojakov, vojaška prehrana, celodnevni vojaški obroki, Slovenska vojska, antioksidativni potencial, vitamin C, vitamin E, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina Full text (file, 588,30 KB) |
5. Spremembe sestave krmnih obrokov za goveje pitanceJaka Žgajnar, Stane Kavčič, 2008, original scientific article Keywords: govedo, biki, pitanci, prehrana živali, krmni obroki, sestava, matematične metode, linearno programiranje, tehtano ciljno programiranje Full text (outside link) |
|
|
8. Izdelava in validacija slikovnega gradiva za določanje vnosa živilTjaša Vede, 2016, master's thesis Keywords: živila, prehrana, prehranski status, vnos živil, porcioniranje živil, obroki, teža obroka, slikovno gradivo, zbiranje podatkov, fotografiranje hrane, validacija slikovnega gradiva Full text (file, 19,59 MB) |
9. Vpliv izbora podatkovne baze na ocenjeno hranilno vrednost tradicionalnih živilVito Mihael Savinek, 2016, master's thesis Keywords: tradicionalna živila, obroki, hranilna vrednost, kemijska sestava, podatkovne baze o sestavi živil, orodja za vrednotenje prehrane, EuroFIR, OPKP, USDA, Prodi Full text (file, 1018,55 KB) |
10. Prehranska vlaknina v modelnih celodnevnih obrokihTina Zidar, 2014, master's thesis Keywords: prehrana, živila, celodnevni obroki, kemijska sestava, prehranska vlaknina, vsebnost prehranske vlaknine, analizne metode, encimsko-gravimetrična metoda, računalniški program Prodi 5.7 Expert Plus, priporočene dnevne vrednosti Full text (file, 1,02 MB) |