1. Analiza znotrajvrstne variabilnosti žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Merlot' z mikrosatelitskimi markerjiKatja Koncilja, 2010, undergraduate thesis Keywords: vinska trta, Vitis vinifera L., Merlot, genetika, mikrosatelitni markerji, genetska variabilnost, genetske analize Full text (file, 651,27 KB) |
2. Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlotPavel Vidmar, 2012, undergraduate thesis Keywords: vina, merlot, biološki razkis, selekcionirane kulture, mlečnokislinske bakterije, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 929,37 KB) |
3. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, undergraduate thesis Keywords: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Full text (file, 589,91 KB) |
4. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Full text (file, 883,33 KB) |
|
6. Primerjava pred- in postfermentativne maceracije pri predelavi rdečega vinaPija Goljevšček, 2019, undergraduate thesis Keywords: maceracija, predfermentativna maceracija, postfermentativna maceracija, merlot, fenolne spojine, antociani, tanini, barva, Folin-Ciocalteujev reagent Full text (file, 990,34 KB) |
7. Spremembe polifenolne sestave v rdečem vinu med zorenjemPatricija Ploj, 2019, undergraduate thesis Keywords: rdeče vino, fenolne spojine, polifenolna sestava, antociani, barva, cabernet sauvignon, merlot, sorta, starost, zorenje Full text (file, 1,47 MB) |
8. Značilne sadne arome rdečih vinLucija Levstek, 2020, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeča vina, refošk, teran PTP, rdeča zvrst, cabernet sauvignon, merlot, senzorične lastnosti, senzorične analize, sadne arome, senzorično ocenjevanje Full text (file, 1,30 MB) |
9. Vpliv vpihovanja kisika na zorenje rdečih vinMarko Lesica, 2009, master's thesis Keywords: vino, merlot, cabernet sauvignon, rdeča zvrst, mikrooksigenacija, kisik, fenoli, tanini, antocianini, barve, trpkost, senzorične lastnosti Full text (file, 904,25 KB) |
10. Fermentacijske lastnosti nekonvencionalnih vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterijLara Lunder, 2022, master's thesis Keywords: rdeče vino, merlot, modra frankinja, nekonvencionalne vinske kvasovke, mlečnokislinske bakterije, alkoholna fermentacija, biološki razkis Full text (file, 2,35 MB) |