1. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, undergraduate thesis Keywords: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Full text (file, 1,17 MB) |
2. Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehovTomaž Pušnik, 2007, undergraduate thesis Keywords: mleti orehi, skladiščenje mletih orehov, sorte orehov, tvorba hidroperoksidov, razgradnja hidroperoksidov, oksidacija maščobnih kislin, maščobnokislinska sestava, razgradni produkti oksidacije maščob, žarkost orehov, kontrolirana atmosfera, zrak-dnevna svetloba, zrak-tema, dušik-dnevna svetloba, kisik-dnevna svetloba, kisik-tema Full text (file, 593,84 KB) |
3. Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solateJanja Papež, 2009, undergraduate thesis Keywords: zelenjava, hidroponsko gojenje, talno gojenje, prehranska vrednost, zelena solata, paradižnik, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, vsebnost pepela, vsebnost beljakovin, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, prehranska vlaknina, vitamin C Full text (file, 652,74 KB) |
4. Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev slivMatej Gerbič, 2010, undergraduate thesis Keywords: slive, semena sliv, kemijska sestava, maščobe, maščobne kisline, vsebnost vode, vsebnost suhe snovi, maščobnokislinska sestava Full text (file, 915,97 KB) |
5. Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)Jure Renko, 2012, undergraduate thesis Keywords: ribe, gojeni brancin, prostoživeči brancin, Dicentrarchus labrax, sestava mesa brancinov, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti, maščobnokislinska sestava, n-3 maščobne kisline, tekstura brancinov Full text (file, 509,75 KB) |
6. Primernost alternativnih olj za cvrtje živilNina Berglez, 2021, master's thesis Keywords: cvrtje, olja, mesne kroglice, maščobe, rastlinska olja, večkratno cvrtje, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti, točka dimljenja Full text (file, 3,41 MB) |
7. Farmakopejska kemijska števila, maščobnokislinska sestava, neumiljivi del in antioksidativna aktivnost izbranih rastlinskih oljMateja Novak, 2020, master's thesis/paper Keywords: rastlinsko olje, farmakopejska kemijska števila, neumiljive snovi, maščobnokislinska sestava, antioksidativna aktivnost Full text (file, 1,90 MB) |
8. Prehranska kakovost neobičajnih olj na našem trguKaja Perme, 2017, master's thesis Keywords: olja, rastlinska olja, arašidovo olje, arganovo olje, olje črne kumine, gorčično olje, olje grozdnih pešk, inca inchi olje, kokosovo olje, konopljino olje, laneno olje, makovo olje, olje oljne ogrščice, orehovo olje, ričkovo olje, ghee maslo, prehranska kakovost, maščobnokislinska sestava, maščobne kisline, senzorične lastnosti, slovensko tržišče Full text (file, 2,21 MB) |
9. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doctoral dissertation Keywords: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Full text (file, 7,38 MB) |
10. Meso polžev kot alternativni vir beljakovinNina Berglez, 2018, undergraduate thesis Keywords: polži, meso polžev, polžja farma, prehranska vrednost, energijska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, beljakovine, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 779,73 KB) |