1. Vpliv protitočne mreže na obarvanost plodov jablane (Malus domestica Borkh.)Saša Horvat, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, jabolka, rastlinske sorte, Malus domestica, zaščita pred točo, protitočna mreža, plodovi, obarvanost, antociani, klorofil, karotenoidi Full text (file, 730,80 KB) |
2. Vpliv marikulture na okoljeMetka Štrukelj, 2008, undergraduate thesis Keywords: diplomske naloge, morje, marikulture, ribogojnice, onesnaževanje, Piranski zaliv, klorofil, feopigmenti, redox potencial, mikrofitobentos, akvakultura Full text (outside link) |
|
4. Biochemical response of grapevine variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir)Denis Rusjan, Heidi Halbwirth, Karl Stich, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, 2012, original scientific article Keywords: vinska trta, bolezni rastlin, fitoplazma, vsebnost fenolov, bois noir, bakterijske bolezni, fitoplazma, trsna rumenica, klorofil, karotenoidi, organske kisline Full text (outside link) |
5. Vpliv mikrocistinov in planktopeptina na rast in fotosintezo nekaterih fitoplanktonskih organizmovTina Eleršek, 2006, doctoral dissertation Keywords: mikrobiologija, cianobakterije, alge, Microcystis aeruginosa, Scenedesmus quadricauda, microcistini, planktopeptin, anabaenopeptin, klorofil a, fikocianini, in vivo fluorescenca, cianobakterijski cvet, biodiverziteta, alelopatija, ekologija mikroorganizmov Full text (file, 4,46 MB) |
6. Kvantitativno in kvalitativno določanje cianobakterij v vodnem telesu z uporabo svetlobe različnih valovnih dolžinTinkara Rozina, 2019, doctoral dissertation Keywords: Cianobakterije, Microcystis aeruginosa, zelene alge, fluorescenca, klorofil a, fikocianin, cianotoksini, elektrokemijska oksidacija Full text (file, 4,73 MB) |
7. Pridelek in vsebnost tokoferola v lupini različnih sort solatnih kumar (Cucumis sativus L.), gojenih v poletnem in jesenskem obdobjuDenis Kogovšek, 2018, undergraduate thesis Keywords: vrtnarstvo, kumare, Cucumis sativus, tokoferol, vitamin E, klorofil, karotenoidi, alfa karoten, betakaroten/ Full text (file, 2,96 MB) |
8. Razlike v morfoloških in kemijskih lastnostih ciklam (Cyclamen purpurascens Mill.)Neža Kermavnar, 2016, master's thesis Keywords: okrasne rastline, ciklame, Cyclamen purpurascens, morfološki parametri, klorofil, antociani, pigmenti, rastišča Full text (file, 1,23 MB) |
9. Vsebnost klorofila v listih koruze (Zea mays L.) nekaterih novih Lj-križancevKatarina Jerše, 2012, undergraduate thesis Keywords: žito, koruza, Zea mays L., križanci, dialelno knrižanje, materine linije, očetne linije, klorofil, vsebnost Full text (file, 576,02 KB) |
10. Vpliv dušika na vsebnost antocianov in klorofila v plodovih jablane (Malus domestica Borkh.)Andrej Šuvak, 2013, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, jablana, Malus domestica Borkh., dušik, klorofil, antociani, karotenoidi, Elstar, Zlati delišes, sorte, obarvanost plodov Full text (file, 1,08 MB) |