Keywords: navadni krap, Cyprinus carpio, mikrobiološka obstojnost, protimikrobno delovanje, izvleček rožmarina, puferiran kis, Pseudomonas spp., Shewanella spp.Full text (file, 872,81 KB)
Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, izvleček rožmarina, stres, oksidativni stres, karbonili, malondialdehidFull text (file, 591,04 KB)
Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sokFull text (file, 2,78 MB)
Keywords: Campylobacter jejuni, ekologija mikroorganizmov, kultivabilnost, morfologija, okoljski dejavniki, oksidativni stres, stradanje, izvleček rožmarina, izlivne črpalke, sistem za signaliziranjeFull text (file, 3,02 MB)
Keywords: izvleček navadnega rožmarina, potencialni obseg absorpcije, sistemska izpostavljenost, dnevni varni odmerek, Cramer-jev razred toksičnosti, ocena varnostiFull text (file, 1,36 MB)