1. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Full text (file, 764,98 KB) |
2. Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajlAnja Kinčič, 2010, undergraduate thesis Keywords: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti Full text (file, 908,50 KB) |
3. Protiglivna aktivnost izbranih rastlinskih izvlečkov, pripravljenih z ekstrakcijo s superkritičnim ogljikovim dioksidomDea Govc Pušnik, 2021, master's thesis Keywords: rastlinski izvlečki, ekstrakcija s superkritičnim ogljikovim dioksidom, glive, protiglivna učinkovitost, superkritična ekstrakcija, inhibicija rasti Full text (file, 3,04 MB) |
4. Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkovDejan Skodič, 2018, master's thesis Keywords: antioksidativno delovanje, protimikrobno delovanje, jogurt, cvetlični med, izvleček smrekovih vršičkov, modelni organizem, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, znotrajcelična oksidacija, mikroorganizmi, inhibicija rasti Full text (file, 3,04 MB) |
5. Medcelične interakcije bakterije Campylobacter jejuniKatarina Šimunović, 2020, doctoral dissertation Keywords: Campylobacter jejuni, bakterijske interakcije, celično signaliziranje, sorodstvena diskriminacija, Bacillus subtilis, adhezija, invazija INT407, inhibicija rasti, gibljivost Full text (file, 3,99 MB) |
6. Vpliv mešanice izbranih protirakavih zdravil na cianobakterijo Synechococcus leopoliensisMaša Korošec, 2016, master's thesis Keywords: cianobakterije, Synechococcus leopoliensis, protirakava zdravila, 5-fluorouracil, imatinib mezilat, etopozid, toksičnost, inhibicija rasti, model neodvisnega delovanja, model seštevka koncentracij Full text (file, 1,16 MB) |
7. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih izvlečkov in vitro in v izbranih živilihSaša Piskernik, 2016, doctoral dissertation Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sok Full text (file, 2,78 MB) |
8. Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesuTeja Gorenc, 2015, undergraduate thesis Keywords: patogene bakterije, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, EGKG, bakterijski koktail, protimikrobna aktivnost, inhibicija rasti, mleto meso, senzorične lastnosti Full text (file, 2,08 MB) |
|
10. Protiglivna aktivnost izvlečkov navadne in krhljaste barvilniceNatalija Gruden, 2023, master's thesis Keywords: barvilnica, navadna barvilnica, Phytolacca americana, krhljasta barvilnica, P. acinosa, glive, protiglivna aktivnost, inhibicija rasti Full text (file, 2,49 MB) |