1. Kakovost pecilnega praškaKatja Govekar, 2011, undergraduate thesis Keywords: pekarstvo, pecilni prašek, biskviti, spektrofotometrične metode, fosfati, vsebnost fosfatov, CO2, senzorična analiza, teksturne lastnosti Full text (file, 1,58 MB) |
2. Vnos fosfatov v telo - ocena izpostavljenosti za različne primereDamjan Strelc, 2016, master's thesis Keywords: sanitarno inženirstvo, fosfor, Na-polifosfat, fosfati, polifosfati, aditivi za živila, bolezni srca in ožilja, vplivi na zdravje, ocena izpostavljenosti, ocena tveganja Full text (file, 1,31 MB) |
3. Seasonal dynamics of the bacterial community in correlation with different environmental factors in the Gulf of Trieste (northern Adriatic)Tinkara Tinta, Valentina Turk, 2010, published scientific conference contribution Keywords: morje, abstrakti, bakterijska produkcija, bakterije, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, struktura bakterijske populacije, severni Jadran Full text (outside link) |
4. The degradation of different Schypozoan jellyfish species by the ambient bacterial communityValentina Turk, 2010, published scientific conference contribution Keywords: morje, referati, kemijska analiza, kemijska sestava, bakterijska degradacija, bakterijski razpad, meduze, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, struktura bakterijske populacije, severni Jadran Full text (outside link) |
5. Variability of photosynthetic parameters in a shallow temperate coastal area (Gulf of Trieste, Adriatic Sea)Iva Talaber, Patricija Mozetič, 2010, published scientific conference contribution Keywords: morje, referati, fotosinteza, fitoplankton, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, okoljski dejavniki, severni Jadran, Adriatic Sea, coastal waters, phytoplankton, primary production Full text (outside link) |
6. Assessment of the ecological status of the Northern Adriatic coastal waters: testing and adapting two phytoplankton indicesJanja Francé, Patricija Mozetič, 2010, published scientific conference contribution Keywords: morje, referati, fotosinteza, fitoplankton, Tržaški zaliv, fosfati, hranilne snovi, okoljski dejavniki, WFD, eutrofikacija, severni Jadran, Adriatic Sea, phytoplankton, monitoring, bio-indicators, coastal waters Full text (outside link) |
7. Optimizacija teksturnih lastnosti koagulatov mesnih namazov, izdelanih z različnimi škrobi in vrstami mokeNoemi Pavlović, 2017, master's thesis Keywords: mesni izdelki, paštete, prašičje meso, aditivi, fosfati, škrob, moke, emijske analize, instrumentalno merjenje, Minolta kromometer, senzorične lastnosti, tekstura, stabilnost, barva Full text (file, 2,82 MB) |
|
|
10. Vpliv različnih hidrokoloidov na teksturne lastnosti mesne emulzijeIgor Lojevec, 2014, undergraduate thesis Keywords: mesna emulzija, aditivi, fosfati, hidrokoloidi, škrob, karagenan, ksantan, tekstura, barva, senzorične lastnosti Full text (file, 796,08 KB) |