1. Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlotPavel Vidmar, 2012, undergraduate thesis Keywords: vina, merlot, biološki razkis, selekcionirane kulture, mlečnokislinske bakterije, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 929,37 KB) |
2. Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v meduSandra Kozlar, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, kemijska sestava, saharoza, organske kisline, laktoni, pH, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka Full text (file, 621,88 KB) |
3. Specifični kot zasuka meduAnja Lepen, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, nektar, mana, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka, polarimetrična metoda, specifična električna prevodnost Full text (file, 672,41 KB) |
4. Vpliv različnih tehnoloških postopkov na kakovost vina malvazijaKristina Kavčič, 2009, undergraduate thesis Keywords: vino, Malvazija, tehnološki postopki, klasična pridelava, maceracija drozge, zorenje vina na drožeh, sur lie, kemijska sestava, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorična kakovost Full text (file, 849,07 KB) |
5. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, undergraduate thesis Keywords: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Full text (file, 1,05 MB) |
|
7. Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignonPetra Seljak, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, fizikalno-kemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 992,12 KB) |
8. Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkahAnja Planinc, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, bela vina, rdeča vina, zorenje vina na drožeh, sur lies, kemijska sestava vina, fizikalno-kemijske lastnosti, antiokisidativni potencial, višji alkoholi, aromatične hlapne spojine, kromatografske metode, senzorične lastnosti Full text (file, 1,64 MB) |
9. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, undergraduate thesis Keywords: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 993,75 KB) |
10. Vpliv izbranih čistilnih sredstev na kemijsko sestavo in senzorično kakovost belih vinMojca Grobler, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, bela vina, sorta rebula, enološka sredstva, čiščenje vina, bentonit, kombinirana čistilna sredstva, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorična analiza Full text (file, 730,36 KB) |