1. Zdravje Slovencev2013, radio or television broadcast, podcast, interview, press conference Keywords: živila, živilska industrija, aditivi, konzervansi, barvila, sladila, emulgatorji, skrb za zdravje, nadzor nad živili, potrošniki Full text (outside link) |
2. The science of sugar confectioneryW. P. Edwards, 2000 Keywords: živila, živilska tehnologija, konditorstvo, konditorski izdelki, bonboni, karamele, žvečilni gumi, sladkor, sladkorni izdelki, sirupi, želirna sredstva, emulgatorji, aditivi, barvila, arome Full text (outside link) |
|
4. Vpliv lastnosti emulzije na sproščanje arome citrusovDejan Vozlič, 2019, master's thesis Keywords: aromatizirane pijače, emulzije, emulgatorji, homogenizacija, obtežila, stabilnost, motnost, intenzivnost zaznave, hlapne komponente citrusne arome Full text (file, 2,31 MB) |
|
6. Uporaba emulgatorjev na osnovi monogliceridov v pekarstvuMatejka Fajs, 2006, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, emulgatorji, monogliceridi, E471, staranje kruha, specifični volumen kruha Full text (file, 1,67 MB) |
7. Vpliv dodanih beljakovin, lipidov in prehranskih vlaknin na lastnosti kruhaLana Oluić, 2020, undergraduate thesis Keywords: pekarstvo, kruh, glutenska mreža, lipidi, proteini, prehranska vlaknina, gluten, stročnice, emulgatorji, hranilna vrednost, senzorične lastnosti Full text (file, 669,19 KB) |