1. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Full text (file, 883,33 KB) |
2. Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vinAna Miklavčič, 2008, undergraduate thesis Keywords: vino, liofilizacija vina, polifenoli, etanol, glicerol, antioksidacijski potencial, hlapne komponente, senzorične lastnosti Full text (file, 970,87 KB) |
3. Določanje antioksidantov v zdravilnih zeliščihTadeja Jakus, 2009, undergraduate thesis Keywords: zdravilna zelišča, antioksidatanti, bezeg, češmin, jerebika, lipa, lapuh, rman, trpotec, vodni ekstrakti, metanolni ekstrakti, antioksidacijski potencial, vitamin C, fenolne spojine Full text (file, 1,14 MB) |
4. Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2010, undergraduate thesis Keywords: radič, Chicorium intybus L., antioksidanti, antioksidacijski potencial, polifenoli, maščobne kisline, vitamini, minerali, DPPH, HPLC, spektrofotometer, transpiracija, skladiščenje Full text (file, 650,77 KB) |
5. Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2014, doctoral dissertation Keywords: radič, Cichorium intybus L., siljenje radiča, hidroponika, gnojenje, organska gnojila, mineralna gnojila, kemijska sestava, fenolne spojine, antioksidacijski potencial, minerali, maščobne kisline, hidroksicimetne kisline, cikorna kislina, klorogenska kislina, HPLC, X-ray, DPPH, FC reagent Full text (file, 574,00 KB) |
6. Dejavniki antiksenoze kot mehanizem odpornosti zelja (Brassica oleracea var. capitata L.) na izbrane škodljive žuželkeDamir Marković, 2014, doctoral dissertation Keywords: antiksenoza, kapusovi bolhači, kapusove stenice, Eurydema spp., Phyllotreta spp., naravna odpornost, epikutikularni vosek, antioksidacijski potencial, zelje, sorte, hibridi, poškodbe, disertacije Full text (file, 7,45 MB) |
7. Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih oljSaša Goričar, 2017, master's thesis Keywords: rastlinska olja, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, sončnično olje, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, antioksidacijski potencial, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, analizne metode, DPPH, HPLC, Folin-Ciocalteu metoda Full text (file, 2,08 MB) |
8. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doctoral dissertation Keywords: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Full text (file, 7,38 MB) |
9. Vpliv sorte in dolžine rastne dobe na pridelek in vsebnost izbranih antioksidantov v siljenem radiču (Cichorium intybus L.)Matej Mezgec, 2016, master's thesis Keywords: radič, siljen radič, Cichorium intybus, antioksidanti, pridelek, sorte, rastna doba, antioksidacijski potencial, polifenoli, vitamin C, vrtnarstvo Full text (file, 809,53 KB) |
10. Razvojni krog koloradskega hrošča (Leptinotarsa decemlineata [Say], Coleoptera, Chrysomelidae) in njegov odziv na abiotske in biotske dejavnike pri pridelavi krompirjaTina Smodiš, 2013, master's thesis Keywords: koloradski hrošč, Leptinotarsa decemlineata, sorte, foliarni pripravki, Agrostemin, Algo-Plasmin, LabiSinergic, krompir, nitrati, nitriti, polifenoli, antioksidacijski potencial Full text (file, 2,62 MB) |