1. Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10Maja Koren, 2009, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol Full text (file, 961,62 KB) |
2. Fatty acids and alpha-tocopherol composition in hazelnut (Corylus avellana L.): a chemometric approach to emphasize the quality of European germplasmLoretta Bacchetta, Michele Aramini, A. Zini, V. Giammatteo, D. Spera, P. Drogoudi, Merce Rovira, Ana Paula Silva, Anita Solar, Roberto Botta, 2013, original scientific article Keywords: leska, maščobne kisline, alfa tokoferol, kakovost, kemična sestava, hazelnut, corylus avellana, fatty acids, alpha tocopherol, chemical composition, germplasm Full text (outside link) |
|
4. Sinteza in vrednotenje antioksidativnih lastnosti derivatov 5-benziliden-N,N-dimetilbarbiturne in 5-benziliden-N,N-dimetiltiobarbiturne kislineAna Krstova, 2015, undergraduate thesis Keywords: Knoevenaglova kondenzacija, 5-benziliden-N, N-dimetilbarbiturna kislina, 5-benziliden-N, N-dimetiltiobarbiturna kislina, test DPPH, alfa-tokoferol, antioksidanti v kozmetiki Full text (outside link) |
|
6. Pridelek in vsebnost tokoferola v lupini različnih sort solatnih kumar (Cucumis sativus L.), gojenih v poletnem in jesenskem obdobjuDenis Kogovšek, 2018, undergraduate thesis Keywords: vrtnarstvo, kumare, Cucumis sativus, tokoferol, vitamin E, klorofil, karotenoidi, alfa karoten, betakaroten/ Full text (file, 2,96 MB) |
7. Spremljanje kazalnikov oksidativnega stresa pri rastlinah kot tretja raven ekološko informacijskega sistema onesnaženosti zrakaNataša Kopušar, 2009, doctoral dissertation Keywords: kmetijske rastline, plazeča detelja, Trifolium repens, fižol, Phaseolus vulgare, tobak, Nicotiana tabacum, bioindikacija, oksidativni stres, rastlinski stres, ozon, ozonske poškodbe, onesnaževalci zraka, fotooksidanti, dušikovi oksidi, žveplov dioksid, rastlinska barvila, askorbinska kislina, alfa-tokoferol, encimi, superoksid dizmutaza, pridelek Full text (file, 9,73 MB) |
8. Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesaKrista Miklavec, 2013, master's thesis Keywords: prašiči, krma, prašičje meso, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, [alfa]-tokoferol, oksidacija, obstojnost mesa, barjene klobase, rancimat, holesterol, barva, senzorične lastnosti Full text (file, 694,47 KB) |
9. Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferolaTanja Fingušt, 2012, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, pašteta, funkcionalna živila, aditivi, antioksidanti, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 526,56 KB) |