1. Kalivost plevnatega, oluščenega in obrušenega semena pire (Triticum aestivum L. var. spelta)Zvonko Glažar, 2007, undergraduate thesis Keywords: žita, pira, spelta, semena, plevnata semena, obrušena semena, luščilnik plev, brusilnik zrna, kalivost, testiranje kalivosti, laboratorijska kalivost Full text (file, 544,99 KB) |
2. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, master's thesis Keywords: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Full text (file, 3,32 MB) |
3. Avtomatsko generiranje grafičnega uporabniškega vmesnika z označevanjem strežniške javanske kodeViktor Brajak, 2011, undergraduate thesis Keywords: poslovna aplikacija, okolje Java EE, atributno orientirano programiranje, označbe, entitetna zrna, računalništvo, univerzitetni študij, diplomske naloge Full text (file, 2,65 MB) |
4. Gradnja bogatih spletnih aplikacij z ogrodjem ADF in zrni EJBRok Grahut, 2011, undergraduate thesis Keywords: bogate spletne aplikacije, ogrodje ADF, zrna EJB, arhitektura MVC, integrirano razvojno okolje, računalništvo, računalništvo in informatika, visokošolski strokovni študij, diplomske naloge Full text (file, 2,92 MB) |
5. Prisotnost mikroorganizmov v proizvodnji plastičnih izdelkov in ugotavljanje njihove potencialne zmožnosti biorazgradnjeMateja Stare, 2022, master's thesis Keywords: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, plastika, biorazgradnja, polistiren, Staphylococcus, Bacillus, Micrococcus, PS zrna, identifikacija, biokemijske metode Full text (file, 3,21 MB) |
|
7. Mikrostruktura in mehanske lastnosti debele pločevine iz jekla S355J2+NTadeja Fornezzi, 2015, undergraduate thesis Keywords: jeklo, anizotropija, mehanske lastnosti, žilavost, prehodna temperatura, mikrostruktura, kristalna zrna, diplomska dela Full text (file, 6,20 MB) |
8. Uporaba dodatka kaljenih zrn pri pripravi pekovskih izdelkovLina Recer Ajdič, 2024, master's thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, kaljena zrna, pira, ajda, oves, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 2,34 MB) |
9. Antioksidativne lastnosti kruha, obogatenega z dodatkom kaljenih pšeničnih zrnKarmen Porenta, 2020, undergraduate thesis Keywords: pšenica, Triticum aestivum, obogaten kruh, kaljena pšenična zrna, antioksidanti, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, ABTS, DPPH Full text (file, 1010,31 KB) |
|