1. Povezanost prostostoječe hiše z bivalnim vrtomSergej Hiti, 2006, undergraduate thesis Keywords: krajinska arhitektura, krajina, vrtovi, oblikovanje krajine, oblikovanje vrtov, krajinski slogi, arhitektura, arhitekturni slogi, enodružinske hiše, razvoj vrta, odprti prostor, enodružinska hiša, odnos med vrtom in hišo, arhitekturni elementi Full text (file, 24,73 MB) |
|
3. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 483,49 KB) |
4. Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega meduPetra Kasenburger, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, kemijska sestava, sladkorji, monosaharidi, disaharidi, trisaharidi, HPAEC-PAD, proste kisline, laktoni, skupne kisline Full text (file, 1014,98 KB) |
5. Encimska aktivnost meduSimona Ovček, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, encimi, diastaza, invertaza, diastazna aktivnost, invertazna aktivnost, vodikov peroksid Full text (file, 458,02 KB) |
|
7. Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v meduSandra Kozlar, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, kemijska sestava, saharoza, organske kisline, laktoni, pH, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka Full text (file, 621,88 KB) |
8. Specifični kot zasuka meduAnja Lepen, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, nektar, mana, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka, polarimetrična metoda, specifična električna prevodnost Full text (file, 672,41 KB) |
9. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Full text (file, 805,79 KB) |
10. Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega meduNataša Lilek, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, lipov med, smrekov med, hojev med, gozdni med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična električna prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 478,84 KB) |