1. Vpliv sevov iz rodov Salmonella in Lactobacillus na raven izražanja interleukina 8 in proteina toplotnega stresa 70 v celicah Caco-2Sana Fajdiga, 2006, doctoral dissertation Keywords: črevesni epitel, celice Caco-2, Salmonella, vnetje, probiotiki, Lactobacillus, interleukin-8, protein toplotnega stresa 70, Hsp70, adhezija, invazija, transepitelna električna upornost Full text (file, 2,10 MB) |
2. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Full text (file, 805,79 KB) |
3. Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mlekaBarbara Berlec, 2008, undergraduate thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, proteolitični encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12 Full text (file, 876,14 KB) |
4. Ugotavljanje bioaktivnih peptidov s protimikrobno aktivnostjo v fermentiranem mlekuJana Berlec, 2009, undergraduate thesis Keywords: mlečni izdelki, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, bioaktivni peptidi, protimikrobna aktivnost, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8 Full text (file, 679,59 KB) |
|
6. Učinek probiotičnih kultur na bakterije Campylobacter jejuni v celičnem modelu prašičjih črevesnih epitelijskih celicValerija Mahorič, 2009, undergraduate thesis Keywords: bakterije, Campylobacter jejuni, črevesne okužbe, adhezivnost, invazivnost, znotrajcelična preživljivost, probiotične bakterije, Lactobacillus, celični model prašičjih črevesnih epitelijskih celic, celice CLAB, celice PSI cl.l, živost celičnih kultur Full text (file, 1,84 MB) |
7. Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih mišiVesna Kuhar, 2009, undergraduate thesis Keywords: Lactobacillus gasseri K7, E. coli O157:H7, probiotične bakterije, miši, gastrointestinalni trakt, RAPD, PCR Full text (file, 1,32 MB) |
8. Preživetje sevov vrst Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus in Streptococcus thermophilus v simuliranih pogojih prebavilUrška Jelenko, 2009, undergraduate thesis Keywords: probiotični mikroorganizmi, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, rast mikroorganizmov, simulirani prebavni sokovi, želodčni sok, koeficient inhibicije rasti, liofilizirane bakterije, prehranska dopolnila Full text (file, 371,83 KB) |
9. Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslihSaša Rot, 2011, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotične bakterije, blato odraslih, komercialni probiotični preparat, antibiotiki, osamitev laktobacilov, osamitev bifidobakterij, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, morfološke lastnosti, analiza RAPD sevov, vrstno specifični PCR Full text (file, 3,45 MB) |
10. Tehnološke in senzorične lastnosti kruha z drožmiLuka Korošec, 2021, undergraduate thesis Keywords: droži, kruh z drožmi, Lactobacillus, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, aroma, senzorične lastnosti Full text (file, 614,26 KB) |