1. Sorta vinske trte 'Cabernet sauvignon' gojena na različnih podlagah v Vipavski doliniPeter Gorjan, 2007, undergraduate thesis Keywords: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera, Cabernet sauvignon, podlage, rast, rodnost, grozdje, kakovost, Vipavska dolina Full text (file, 751,06 KB) |
2. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, undergraduate thesis Keywords: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Full text (file, 589,91 KB) |
3. The effect of different scion/rootstock combinations on yield properties of cv. `Cabernet Sauvignon`Franc Čuš, 2004, original scientific article Keywords: vinska trta, cabernet sauvignon, cepič, podlaga, kakovost grozdja, grapevine, scions, rootstocks, quality, yields, graft compatibility, propagation materials Full text (outside link) |
4. Spremembe polifenolne sestave v rdečem vinu med zorenjemPatricija Ploj, 2019, undergraduate thesis Keywords: rdeče vino, fenolne spojine, polifenolna sestava, antociani, barva, cabernet sauvignon, merlot, sorta, starost, zorenje Full text (file, 1,47 MB) |
5. Značilne sadne arome rdečih vinLucija Levstek, 2020, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeča vina, refošk, teran PTP, rdeča zvrst, cabernet sauvignon, merlot, senzorične lastnosti, senzorične analize, sadne arome, senzorično ocenjevanje Full text (file, 1,30 MB) |
|
7. Vpliv vpihovanja kisika na zorenje rdečih vinMarko Lesica, 2009, master's thesis Keywords: vino, merlot, cabernet sauvignon, rdeča zvrst, mikrooksigenacija, kisik, fenoli, tanini, antocianini, barve, trpkost, senzorične lastnosti Full text (file, 904,25 KB) |
8. Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"Jasmina Knap, 2016, undergraduate thesis Keywords: grozdje, Refošk, Cabernet Sauvignon, vinorodni okoliš Slovenska Istra, klima, vremenske razmere, tehnološka zrelost, fenolna zrelost Full text (file, 560,91 KB) |
9. Impact of microbiological and technological factors on volatile phenols content in Montenegrin red winesSanja Radonjić, 2020, doctoral dissertation Keywords: wine, volatile phenols, hydroxycinnamic acids, starter cultures, yeasts, lactic acid bacteria, red wine, autochthonous grape varieties, Vranac, Kratošija, Cabernet Sauvignon Full text (file, 3,85 MB) |