1. Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honeyUrška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob, 2009, original scientific article Keywords: med, geografsko poreklo, kemijski elementi, kemometrika Full text (outside link) |
|
|
|
5. Elementna in izotopska sestava medu iz različnih geografskih regij SlovenijeUrška Kropf, 2009, doctoral dissertation Keywords: honeys, chemical elements, total reflection X-ray spectroscopy, TXRF, instrumental neutron activation analysis, INAA, isotope ratio, [delta]13C/[delta]15N, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, natural-geographical regions, geographical origin, Slovenia, physico-chemical parameters, electrical conductivity, total ash, pH, colour, free and total acids, proline, proteins, diastase number, rotation, correlations Full text (file, 3,89 MB) |
6. Oblikovanje baze podatkov o slovenskem meduMojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob, 2010, review article Keywords: med, slovenski med, baza podatkov, senzorične lastnosti, mikroskopska analiza, fizikalnokemijske lastnosti Full text (outside link) |
7. Senzorična analiza: metode in preskuševalciTerezija Golob, Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, 2005, review article Keywords: senzorična analiza, senzorične metode, preskuševalci, preskusi razlikovanja, opisna analiza, preskus triangel, preskus duo - trio, preskus s primerjavo v parih, preskus A ni A Full text (outside link) |