1. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Full text (file, 915,07 KB) |
2. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih izvlečkov in vitro in v izbranih živilihSaša Piskernik, 2016, doctoral dissertation Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, izvleček rožmarina, protimikrobna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, patogene bakterije, kvarljivci, in vitro, piščančji mesni sok, piščančje meso, živila, jabolčni sok Full text (file, 2,78 MB) |
3. Physiological and biochemical responses of ungrafted and grafted bell pepper plants (Capsicum annuum L. var. grossum (L.) Sendtn.) grown under moderate salt stressNina Kacjan-Maršić, Petra Štolfa, Dominik Vodnik, Katarina Košmelj, Maja Mikulič Petkovšek, Bojka Kump, Rajko Vidrih, Doris Kokalj, Saša Piskernik, Blaž Ferjančič, Maja Dragutinović, Robert Veberič, Metka Hudina, Helena Šircelj, 2021, original scientific article Keywords: grafting, ascorbic acid, phenolics, NaCl, photosynthetic traits, proline, Capsicum annuum L. Full text (file, 748,80 KB) This document has more files! More... |
|
5. Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils made from Lavandula x intermedia from Hvar (Croatia)Saša Piskernik, Miha Jeršek, Anja Klančnik, Sonja Smole Možina, Franz Bucar, Barbara Jeršek, 2023, other scientific articles Keywords: lavandin, essential oil, characteristic components, bioactivity Full text (file, 687,47 KB) This document has more files! More... |
6. Vpliv obsevanja jabolk s svetlobo različnih valovnih dolžin na njihov bioaktivni potencialSara Goršek, 2021, master's thesis Keywords: jabolka, Malus domestica, ekstrakt jabolčnih lupin, obsevanje jabolk, vsebnost flavonoidov, MIC, antioksidativni potencial, adhezija na jabolku Full text (file, 1,76 MB) |