|
2. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, master's thesis Keywords: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Full text (file, 3,32 MB) |
|
|
5. Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialomTea Morčič, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, krom, stres, antioksidanti, glutation, askorbinska kislina, biomasa, akumulacija kroma, metabolna aktivnost Full text (file, 420,74 KB) |
6. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Full text (file, 780,47 KB) |
7. Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomaseBorut Pohar, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, suha biomasa, merjenje optične gostote, rast kvasovk, algoritem rastne krivulje Full text (file, 433,95 KB) |
8. Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2Maja Šikić Pogačar, 2007, undergraduate thesis Keywords: bakterije, Campylobacter jejuni, stres, stradanje, oksidativni stres, toplotni stres, kultivabilnost, živost, virulentnost, Caco-2, makrofagi J774 Full text (file, 1,11 MB) |
|
10. Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesuMila Krstić, 2009, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, železo, krom, stres, oksidativni stres, toksičnost kovin, antioksidativni obrambni sistem, proteinski profil, proteom kvasovke Full text (file, 900,81 KB) |