1. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, master's thesis Keywords: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Full text (file, 3,32 MB) |
2. Uvajanje in optimizacija metode za določanje CoQ10 v mleku in mlečnih izdelkihKsenja David, 2007, undergraduate thesis Keywords: analizne metode, ekstrakcija tekoče-tekoče, LLE, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC, validacija metode, koencim Q10, mleko, mlečni izdelki Full text (file, 479,91 KB) |
3. Tržno vrednotenje tradicionalnih sirov v SlovenijiKristina Ogorevc, 2007, undergraduate thesis Keywords: mlečni izdelki, tradicionalna živila, posebna zaščitena živila, označba porekla, geografska označba, zajamčena tradicionalna posebnost, zaščiteni slovenski siri, bovški sir, mohant, nanoški sir, tolminc, proizvajalci zaščitenih sirov, potrošniki, tržna analiza, trgovske ustanove, poglobljeni intervjuji, fokusne skupine, ankete Full text (file, 720,16 KB) |
4. Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mlekuRok Cankar, 2007, undergraduate thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze Full text (file, 579,08 KB) |
5. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Full text (file, 805,79 KB) |
6. Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mlekaBarbara Berlec, 2008, undergraduate thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, proteolitični encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12 Full text (file, 876,14 KB) |
7. Ugotavljanje bioaktivnih peptidov s protimikrobno aktivnostjo v fermentiranem mlekuJana Berlec, 2009, undergraduate thesis Keywords: mlečni izdelki, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, bioaktivni peptidi, protimikrobna aktivnost, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8 Full text (file, 679,59 KB) |
|
|
|