1x | | mikrobiološka obstojnost, mikrobiološke lastnosti, izrabljena gojišča, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus liofilizat, vročevodni izvleček, vzhajalne lastnosti, lektin kokaprin, probiotične bakterije, biotehnologija, varnost živil, adhezini, strategija nadzora, rast, kruh, fizikalne lastnosti, tehnološke lastnosti, reološke lastnosti, kvar, testo, kakovost, senzorične lastnosti, ko-adhezija, CNL, MpL, KKP, CnSlB, biološko aktivne snovi, TBL, kromatografske tehnike, tvorba biofilma, kvasovke, protiadhezivno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija, protimikrobno delovanje, Agaricales, glive, Campylobacter, fitnes bakterij, ko-kultivacija, metabolna aktivnost, piščančje meso, aktivnost bakterij, membranska integriteta, kraški šetraj, benzalkonijev klorid, mehanizem odpornosti biofilmskih celic, odpornost biofilma, izlivne črpalke, ko-inokulacija, izolacija polisaharidov kapsule, polisaharidi, eDNA, Pseudomonas spp., Lactococcus spp., Lactobacillus spp., modelna abiotska površina, modelna biotska površina, kolagen, patogeni mikroorganizmi, fibronektin, mucin, polistiren, mlečnokislinske bakterije, zunajcelični matriks, mikrobne združbe, optimizacija, školjke, Slovenija, morsko okolje, izolacija DNA, spektroskopija, kvantifikacija bakterij, izbitje genov, luciferaza NanoLuc, sekcija, metagenomska analiza, sevi mutantov, pritrjevanje, kapsula, jedrska magnetna resonanca, zunajcelični polisaharidi, protimikrobna aktivnost, sekundarni metaboliti, NMR, mikroplastika, transkriptom, Salmonella, molekularni mehanizmi, kampilobakterioza, luciferaza, tankoplastna kromatografija, ekstrakcija, mlekarska industrija, CIP, Bacillus cereus, bakterije, filmotvornost, protimikrobne učinkovine naravnega izvora, odpornost proti antibiotikom, gojenje, slovenske kraške jame, aktinomicete, mehanizmi delovanja, Escherichia |