izpis_h1_title_alt

Use of herbs and spices and their extracts in animal nutrition
ID Korošec, Tamara (Avtor), ID Voljč, Mojca (Avtor), ID Salobir, Janez (Avtor), ID Rezar, Vida (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://aas.bf.uni-lj.si/zootehnika/94-2009/PDF/94-2009-2-95-102.pdf Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
The ban on nutritive antibiotic use in Europe and the increased awareness of the consumers triggered a need for natural and safe feed additives to achieve better production results of farm animals. Plant extracts are used in animal nutrition as appetite and digestion stimulants, stimulants of physiological functions, for prevention and treatment of certain pathological conditions, as colorants and antioxidants. This article is a review of present literature data on the usage of plant extracts in poultry, pig and ruminant nutrition.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:animal husbandry, pigs, ruminants, poultry, animal nutrition, herbs, spices, plant extracts
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano
Tipologija:1.02 - Pregledni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2009
Št. strani:Str. 95-102
Številčenje:Letn. 94, št. 2
PID:20.500.12556/RUL-313 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:636.084/.087
ISSN pri članku:1581-9175
COBISS.SI-ID:2543752 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:11.07.2014
Število ogledov:3371
Število prenosov:355
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Acta agriculturae Slovenica
Skrajšan naslov:Acta agric. Slov.
Založnik:Biotehniška fakulteta
ISSN:1581-9175
COBISS.SI-ID:213840640 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Izvleček:
Prepoved uporabe nutritivnih antibiotikov v prehrani živali v Evropi in naraščajoča zavest potrošnikov je sprožila potrebo po uporabi naravnih in zdravih prehranskih dodatkov za doseganje boljših proizvodnih rezultatov. Rastlinske izvlečke v prehrani živali uporabljamo kot stimulatorje apetita in prebave, za preprečevanje in zdravljenje nekaterih bolezenskih stanj, za stimuliranje fizioloških funkcij, kot barvila in kot antioksidante. Predstavljen članek je pregled dosedanjih yznanstvenih dognanj o uporabi rastlinskih ekstraktov v prehrani perutnine, prašičev in prežvekovalcev.

Ključne besede:živinoreja, prašiči, prežvekovalci, perutnina, prehrana živali, zelišča, začimbe, rastlinski izvlečki

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj