izpis_h1_title_alt

Možnosti in potenciali uporabe presežkov pekarskih izdelkov in testenin za krmo domačih živali
ID Zadravec, Katja (Avtor), ID Juvančič, Luka (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Levart, Alenka (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (666,11 KB)
MD5: 81461B6B7B6BBBD27D14A05BD2021AE2

Izvleček
Razumevanje razlik med presežkom hrane, odpadno hrano in izgubo hrane je ključno za uporabo presežkov hrane za krmo živali in spodbujanje trajnosti. Živalska krma je prva smiselna strategija za ravnanje s presežki hrane. Presežna hrana, ki vključuje končna živila, delno pripravljene proizvode ali živilske sestavine, se lahko pojavi v različnih fazah proizvodnje in distribucije živil iz različnih razlogov. Za zagotavljanje standardne in konstantne kakovosti nekdanjih živil je ključnega pomena redno spremljanje in nadzorovanje. Pekarski izdelki in testenine so primerni za predelavo v krmo za živali, saj lahko zagotovimo varnost uporabe. Imajo prehransko in krmilno vrednost, ki je primerna za različne vrste in kategorije živali. Izboljšanje učinkovitosti dobavne verige s preprečevanjem nastajanja presežkov hrane je ključno za zmanjševanje odpadne hrane.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:prehrana živali, alternativna krmila, odpadna hrana, presežki hrane, krožno biogospodarstvo
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2024
PID:20.500.12556/RUL-162912 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:209978627 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:29.09.2024
Število ogledov:80
Število prenosov:8
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Possibilities and potentials of using bakery and pasta surpluses as animal feed
Izvleček:
It is important to distinguish between food waste and surplus food in order to use surplus food for animal feed and promote sustainability. The first sensible approach to dealing with surplus food is to feed it to animals. Food surpluses can occur at different stages of food production and distribution for different reasons. These are ready-to-eat, partially prepared meals or food ingredients. Routine monitoring and control is essential to ensure the standard and quality of the food produced to date. Products from bakeries and pasta manufacturers can be processed into animal feed as their use is guaranteed safe. Due to their nutritional and feed value, they are suitable for different animal species and categories.

Ključne besede:animal nutrition, alternative feedstuffs, food waste, food surpluses, circular bioeconomy

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj