izpis_h1_title_alt

Nevladne organizacije na področju duševnega zdravja v času epidemije COVID-19
ID Kosmač, Jure (Avtor), ID Šugman Bohinc, Lea (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,70 MB)
MD5: F5B0F13ED715C89DE0A871BDCDFF550F

Izvleček
V diplomskem delu sem raziskoval delo nevladnih organizacij na področju duševnega zdravja v času epidemije COVID-19. V teoretičnem uvodu diplomske naloge sem se najprej osredotočil na potek epidemije COVID-19 v Sloveniji. Potem sem opisal, kako je med epidemijo potekalo socialno delo, kako je epidemija vplivala na socialne delavke in delavce in kako na uporabnike. Zatem sem opisal še alternativne načine in sredstva socialnega dela v času epidemije ter vlogo informacijsko-komunikacijske tehnologije v socialnem delu. Za konec sem opisal še duševno zdravje v času epidemije in nevladne organizacije v Sloveniji. Cilj diplomskega dela je bil ugotoviti, kakšen vpliv je epidemija imela na delo v nevladnih organizacijah in na uporabnike. Pri svojem diplomskem delu sem se odločil za kvalitativno raziskovanje, izvedel sem delno strukturirane intervjuje s petimi strokovnimi delavkami iz organizacij Altra, Ozara in Šent. Merski instrument v moji raziskavi je vodilo za intervju. Podatke sem kvalitativno analiziral in napisal rezultate. Ugotovil sem, da je epidemija močno vplivala na delo v nevladnih organizacijah na področju duševnega zdravja. Strokovne delavke in delavci so se soočali z ukrepi, ki so veljali v času epidemije. Delo je bilo oteženo in potrebno je bilo veliko prilagoditev za učinkovito vključevanje uporabnikov v družbo.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:epidemija COVID-19, nevladne organizacije, duševno zdravje, informacijsko-komunikacijska tehnologija
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FSD - Fakulteta za socialno delo
Leto izida:2023
PID:20.500.12556/RUL-149305 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:06.09.2023
Število ogledov:236
Število prenosov:47
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Non-governmental mental health organizations in the pandemic COVID-19
Izvleček:
In my thesis, I examined the mental health work of non-governmental organizations during the pandemic COVID -19. In the theoretical introduction, I first focused on the timeline of the pandemic COVID -19. Then, I described how social work was practiced during the pandemic and how the pandemic affected social workers and clients. Later, I described the alternatives used in social work during the pandemic and the role of information and communication technology. Finally, I described mental health during the pandemic and non-governmental organizations in Slovenia. The aim of the research was to determine what impact the pandemic had on the work of non-governmental organizations and on clients. In my thesis, I conducted qualitative research and conducted five semi-structured interviews with professionals from the non-governmental mental health organizations Altra, Ozara, and Šent. I used an interview guide as a measurement tool. I analyzed the data qualitatively and presented the results. I found that the pandemic severely affected the work of mental health nongovernmental organizations. Professionals faced restrictive policies that went into effect during the pandemic. The work during the pandemic was arduous and many necessary adjustments had to be made to include clients in the community.

Ključne besede:COVID-19 pandemic, non-governmental organizations, mental health, information and communication technology

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj