izpis_h1_title_alt

Trajnostni načini zagotavljanja toplotne stabilnosti in energetske učinkovitosti gradbenih konstrukcij
ID Vidmar, Miha (Avtor), ID Stritih, Uroš (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,32 MB)
MD5: 1E9B989AAD7D96F58ACB2EBE80B71389

Izvleček
Obravnavani problem je zagotavljanje energetske učinkovitosti in toplotne stabilnosti gradbenih konstrukcij na trajnosten način. Namen je zmanjšanje njihovega ogljičnega odtisa in izboljšanje bivalnih pogojev. V zaključni nalogi bom raziskal zelene tehnologije prihodnosti in pokazal, kako je mogoče zagotoviti ugodje, brez škodljivega vpliva na okolje.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:toplotna stabilnost, energetska učinkovitost, fotovoltaična stekla, pametna/preklopna stekla, micelij, gradbene konstrukcije, plastične opeke, mikroalge
Vrsta gradiva:Zaključna naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[M. Vidmar]
Leto izida:2022
Št. strani:XIII, 29 f.
PID:20.500.12556/RUL-139346 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:536.2:69.057(043.2)
COBISS.SI-ID:121436419 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:01.09.2022
Število ogledov:662
Število prenosov:83
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Sustainable ways of ensuring thermal stability and energy efficiency of building structures
Izvleček:
The problem under consideration is ensuring building energy efficiency and thermal stability in sustainable way. The aim isto reduce their carbon footprint and improve living conditions. In this thesis I will research the green technologies of the future and show how it is possible to ensure comfort, without harmful environmental impact.

Ključne besede:thermal stability, energy efficiency, photovoltaic glass, smart/switchable glass, mycelium, buildings, plastic bricks, microalgae

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj