izpis_h1_title_alt

Alternativni načini reje in potrošnik
ID Grnjak, Irena (Avtor), ID Kuhar, Aleš (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (350,77 KB)
MD5: D025E5DD58384F63E584310494D45BA3
.pdfPDF - Priloga, prenos (553,77 KB)
MD5: 37CF0A01A8B300C4349568B18D789F22

Izvleček
Diplomsko delo se osredotoča na alternativne sisteme reje živali, to so sistemi, ki predstavljajo alternativo intenzivnemu kmetijstvu. V prvem delu predstavimo alternativne sisteme reje. Podrobneje predstavimo ekološko kmetijstvo, ki predstavlja začetek razvoja alternativnih rej v Evropi, izpostavimo njegove prednosti, slabosti in cilje. V nadaljevanju pa se osredotočimo predvsem na živinorejo in na alternativne načine reje živali. Opišemo nekatere značilnosti rejskih sistemov in izdelke, ki zajemajo seneno mleko in meso, pašno živinorejo, gorsko živinorejo in mleko gorskih kmetij ter alternativne sisteme reje kokoši nesnic. Zanimala nas je razširjenost in razvoj alternativnih rej v drugih evropskih državah in v Sloveniji. V drugem delu predstavimo pogled potrošnika na pojav alternativnih sistemov reje in izdelkov iz teh rej, ki so v Evropi dodatno zaščitene s strani označb porekla ali drugih označb. Primerjali smo različne dejavnike, ki vplivajo na nakupno odločanje potrošnikov hrane iz alternativnih rej in izpostavili ključne motive za nakup teh izdelkov.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:kmetijstvo, živinoreja, alternativni sistemi, potrošniki
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2022
PID:20.500.12556/RUL-138933 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:119401219 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:26.08.2022
Število ogledov:773
Število prenosov:63
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Alternative husbandry systems and consumer
Izvleček:
This B. Sc. Thesis deals with alternative livestock production systems, i. e. systems that are an alternative to intensive farming. In the first part of the thesis, alternative husbandry systems are presented. We give a detailed overview of organic farming, which is the beginning of the development of alternative farming in Europe, and show its advantages and disadvantages as well as its goals. In the following, we focus mainly on animal husbandry and address alternative forms of animal husbandry. We describe some characteristics of the husbandry systems and products, covering hay milk and meat production, pasture farming, mountain livestock and mountain milk production, and alternative husbandry systems for laying hens. We were interested in the spread and development of alternative breeding in other European countries and in Slovenia. The second part of the thesis deals with the consumers' view on the emergence of alternative husbandry systems and the products that are further protected in Europe by designations of origin or other indications. We compared the different factors influencing consumers' purchasing decisions of food products from alternative farming systems and highlighted the main motives for purchasing these products.

Ključne besede:agriculture, animal husbandry, alternative systems, consumers

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj