izpis_h1_title_alt

Biološki pufri
ID Tavčer, Zala (Avtor), ID Hribar Lee, Barbara (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (893,31 KB)
MD5: A35BC36B3B6CA21B3C31713B5D8B1151

Izvleček
Delo opisuje, kaj so biološki pufri, kakšne lastnosti imajo, njihovo kemijsko sestavo, kako jih lahko pridobimo ter za katere pogoje so najprimernejši. Opisano je tudi, kako pufri in pH vplivajo na lastnosti proteinov ter kako vplivajo na rastlinske in živalske sisteme. Proteini se spreminjajo ali celo denaturirajo pri različnih pH; da bi jih ohranili pri pravem pH, lahko uporabimo pufre. Pufri so pomembni za pravilno delovanje skoraj vseh organizmov ter jih velikokrat uporabljamo v laboratorijih za ohranjanje pH pri želeni vrednosti.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:pH, proteini, kisline, baze, biološki pufri, hemoglobin
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2021
PID:20.500.12556/RUL-129057 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:75307267 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:25.08.2021
Število ogledov:1944
Število prenosov:170
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Biological buffers
Izvleček:
This work describes what biological buffers are, what properties they have, their chemical structure, how we obtain them and under what type of conditions they work best. It also describes how buffers and pH affect protein properties and how they affect plant and animal systems. Proteins are altered or even denatured at different pH, buffers can be used to maintain them at the right pH. Buffers are important for the proper functioning of almost all organisms and are often used in laboratories to maintain the pH at the desired value.

Ključne besede:pH, proteins, acids, bases, biological buffers, hemoglobine

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj