Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Repozitorij Univerze v Ljubljani
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Podrobno
Določanje želatine v papirju
ID
Pačnik, Nejc
(
Avtor
),
ID
Strlič, Matija
(
Mentor
)
Več o mentorju...
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(1,43 MB)
MD5: F3EF097ADB8EC312FAE047ECA3ECB006
Galerija slik
Izvleček
V raziskovalni nalogi bom napravil pregled literature za kvantitativno določanje beljakovin v vzorcih naravnega izvora. V ta namen se uporabljajo različne metode, od spektrofotometričnih do kromatografskih. Prve zahtevajo reakcijo, ki vodi do nastanka obarvane spojine, kromatografske metode pa večinoma zahtevajo razklop do aminokislin. Med beljakovinskimi dodatki v papirju najdemo izključno želatino, kot dodatek, ki naredi površino hidrofobno. V kolikor bodo pogoji to omogočali, bom opravil analizo vsebnosti želatine v vzorcih tibetanskega izvora.
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
želatina
,
papir
,
analiza
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Tipologija:
2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:
FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:
2021
PID:
20.500.12556/RUL-128241
COBISS.SI-ID:
71669251
Datum objave v RUL:
07.07.2021
Število ogledov:
1325
Število prenosov:
113
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
PAČNIK, Nejc, 2021,
Določanje želatine v papirju
[na spletu]. Diplomsko delo. [Dostopano 4 maj 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=128241
Kopiraj citat
Objavi na:
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Determination of gelatin in paper
Izvleček:
In this research, I will review the literature for the quantitative determination of proteins in samples of natural origin. Various methods are used for this purpose, from spectrophotometric to chromatographic. The former require a reaction leading to the formation of a colored compound, and chromatographic methods mostly require cleavage to amino acids. Among the protein additives in paper, we find exclusively gelatin, as an additive that makes the surface hydrophobic. If conditions allow, I will perform an analysis of the gelatin content in samples of Tibetan origin.
Ključne besede:
gelatine
,
paper
,
analysis
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Iščem podobna dela...
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Nazaj