izpis_h1_title_alt

INDIVIDUALNO DELO Z MLADIMI KOŠARKARJI V FC BARCELONA PRI PREHODU IZ MLADINSKE V ČLANSKO STAROSTNO KATEGORIJO
ID Lakovič, Jaka (Avtor), ID Erčulj, Frane (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,05 MB)
MD5: 698F0B1617D907E219A3D1A02B8B3A18

Izvleček
Namen diplomske naloge je predstaviti in opisati način dela z mladimi igralci v FC Barceloni pri prehodu iz mladinske v člansko starostno kategorijo. Delo je monografskega tipa, uporabljena metoda pa je deskriptivna. Literaturo in vire za diplomsko delo sem zbral iz knjig, člankov, svojih zapiskov, lastnih izkušenj in ustnih virov, ki sem jih zbral s pogovori o temi diplomskega dela s trenerji, ki so bili tesno povezani z modelom dela v FC Barceloni, in trenerji z veliko izkušnjami pri delu in razvoju mladih igralcev. V delu skušam predstaviti poglavitni problem dela v mlajših selekcijah, ki dostikrat daje prednost rezultatu, ne pa razvoju tehnično dovršenega igralca. Zaradi tega je predstavljen in opisan proces dela glavnega trenerja Alfreda Julbeja v FC Barceloni z mladimi igralci. Mislim ,da je ta model dela prava pot, da igralcu omogočimo razvoj na temeljih tehnike in individualne taktike.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Razvoj mladih igralcev, proces treniranja, tehnika, FC Barcelona.
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FŠ - Fakulteta za šport
Leto izida:2020
PID:20.500.12556/RUL-121079 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:30.09.2020
Število ogledov:1308
Število prenosov:122
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Individual work with young basketball players in FC Barcelona in the transition from junior to senior age category
Izvleček:
The purpose of this thesisis to present and describe the way of working with young basketball players in FC Barcelona in transition from junior to senior age category. The thesis is monographic type and the main method used is descriptive method. While collecting the material for the work I used books, articles, scripts, my own experience and sources I gathered trough conversations on the topic of the thesis with coaches closely associated with training model in FC Barcelona and coaches with extensive experience in player development. In this paper I try to expose the main problem of work in youth categories, which often favors result over development of fundamentally complete player. That is the reason of presenting and describing the process of work of head coach Alfred Julbe in FC Barcelona youth categories. I think this work model is the way to go if we want to develop young players based on technique and individual tactics.

Ključne besede:Development of young players, training process, technique, FC Barcelona.

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj