Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Repozitorij Univerze v Ljubljani
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Podrobno
Oblikovanje točilnega pulta
ID
Močnik, Zala
(
Avtor
),
ID
Miklavc, Jure
(
Mentor
)
Več o mentorju...
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(17,32 MB)
MD5: 23266ABCD29DEE74C6443821AAA053D8
Galerija slik
Izvleček
Diplomska naloga zajema temo o oblikovanju točilnega pulta, na katerega gledamo kot delovni prostor ali objekt, ki je prilagojen uporabniku. Točilni pult je snovan glede na področje vinskih degustacij. Temu primerno je oblikovan glede na potek samega dela ter značilnosti delavca za točilnim pultom. Izhodišča diplomske naloge so torej oblikovanje ne samo objekta, temveč delovnega prostora, prilagojenega uporabniku, področju uporabe ter ergonomskim standardom.
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
industrijsko oblikovanje
,
točilni pult
,
postrežba
,
bar
,
pijače
,
vino
,
degustacije
,
diplomsko delo
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Organizacija:
ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:
2020
PID:
20.500.12556/RUL-120249
Datum objave v RUL:
17.09.2020
Število ogledov:
1584
Število prenosov:
175
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
MOČNIK, Zala, 2020,
Oblikovanje točilnega pulta
[na spletu]. Diplomsko delo. [Dostopano 21 april 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=120249
Kopiraj citat
Objavi na:
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Designing a dispenser counter
Izvleček:
The following diploma thesis deals with the problem of designing a drinking and wine tasting counter, that is seen as an actual working space and user-friendly. Counter is designed for wine tasting and is designed accordingly to the nature and characteristics of working behind wine tasting counter. The goal of the thesis was not only to design an object, but rather a work space adapted to the person who is using it, the area of work and ergonomic standards.
Ključne besede:
industrial design
,
bar counter
,
service
,
bar
,
drinks
,
wine
,
degustations
,
BA thesis
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Vprašanje avtentičnosti Flavijevega pričevanja
Vpliv jugonostalgije na sodobno alternativno glasbeno sceno
Razmerje med melanholijo in modernostjo na primeru književnosti Franza Kafke
Cockta – kulturna ikona
Korejska popularna kultura v Sloveniji
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Slovenska umetnost in nostalgija po socializmu
Nazaj