izpis_h1_title_alt

Pridobivanje lizogenih bakteriofagov
ID Bohinc, Jure (Avtor), ID Podgornik, Aleš (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (525,01 KB)
MD5: 00B90B9FCEA65969C9B09A64B957B70E

Izvleček
Lizogeni bakteriofagi so virusi, ki okužujejo bakterije in ki imajo sposobnost se vgraditi v njen genom in se pasivno razmnoževati skupaj z bakterijo. Imajo širok spekter uporabe od zdravljenja bakterijskih okužb, iskanja interakcij med proteini, kot dostavljalni sistemi, kot orodje za kloniranje in še več. Znanje o proizvodnji bakteriofagov se razvija predvsem v industrijskem svetu in redko pride v znanstveno javnost. V svojem delu povzamem načine proizvodnje, ki jih lahko uberemo, na kaj moramo biti pozorni posebej pri lizogenih bakteriofagih in kako bi lahko proizvodnjo izboljšali.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:lizogeni bakteriofagi, pridobivanje bakteriofagov, indukcija bakteriofagov, lambda fag
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Založnik:[J. Bohinc]
Leto izida:2020
PID:20.500.12556/RUL-119719 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:602.3:578.347:601.4:577.21:602.4(043.2)
COBISS.SI-ID:31096067 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:11.09.2020
Število ogledov:1119
Število prenosov:119
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Production of temperate bacteriophages
Izvleček:
Temperate bacteriophages are viruses that infect bacteria and have the ability to integrate themselves into the bacterial genome and passively replicate with its host. They have a wide range of applications from treating bacterial infections, investigating protein interactions, using them as delivery systems, as a cloning tool and more. The knowledge of how to produce them is mainly being developed in industrial settings and information rarely gets out into the scientific community. In this work I review different modes of production, what we have to take into consideration especially when working with temperate bacteriophages and how we could optimise the process of production.

Ključne besede:Temperate bacteriophages, production of temperate bacteriophages, phage induction, lambda phage

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj